معرفی وبلاگ
با سلام خدمت دوستان تبلاگنویس من تصمیم گرفتم چون در اواخر سال 91 هستیم وآستانه عید نوروز سال 92:بر آن شدم تا باایجاد این تبلاگ درباره نوروز ایرانیان هم به این سنت ایرانی بپردازیم وهم ارزیابی کنیم سال تولید ملی وسالی که قرار است رهبرمان آن را نامگذاری کند :امید است که بتوانم با ایجاد این تبلاگ به شما دوستان کمک کنم سخنی از رهبر عزیزم درباره نوروز: به نظر من آن‌چه كه ملت ایران در باب عید نوروز انجام داده است، یكى از زیباترین و شایسته‌ترین كارهایى است كه مى‌شود با یك مراسم تاریخى و سنّتى انجام داد. اوّلِ سال شمسى ما ایرانی‌ها، - یعنى اوّل بهار - عید نوروز است. اوّلاً ملت ایران افتخار دارد كه سال شمسى او هم سال هجرى است؛ یعنى هم‌چنان‌كه سال قمرى ما - كه سال 1418 است - از مبدأ هجرت خاتم الانبیاء علیه و على آله الصّلاة والسّلام است، سال شمسى ما هم از مبدأ هجرت است. بقیه‌ى ملت‌هاى مسلمان براى سال شمسى خود، از سال میلادى استفاده مى‌كنند؛ ولى ما ایرانی‌ها، هجرت نبىّ اكرم را، هم مبدأ سال قمرى قرار دادیم، هم مبدأ سال شمسى. با ما همرا باشید
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 270047
تعداد نوشته ها : 182
تعداد نظرات : 3
Rss
طراح قالب
zekrollaei92:zahrazekrollaei

 

1. در حريم فاطميّه مرغ دل پر مي زند
ناله از مظلومي زهراي اطهر مي زند
السلام عليك يا فاطمة الزهرا

2. جاهلان خيال بافتند
فرق شيعه را شكافتند
زخم شيعه را نمك زدند
قفل بر در فدك زدند
تاب ديدنت نداشتند
داغ بر دلت گذاشتند
تير و قلب عاشق آه آه
سيلي و شقايق آه آه

3. حضرت فاطمه-س:
خداوند امر به معروف را براي اصلاح مردم قرار داد.
---
شهادت زهراي ازهر، فاطمه ي اطهر تسليت باد.

4. اي بتول پاك السلام
قلب چاك چاك السلام
حاصل جواني علي
ماه ارغواني علي
لحظه اي درنگ كن بمان
وقت ناتواني علي
بي تو سر بلند مي كنند
دشمنان جاني علي
بي تو سجده مي كند به خاك
روح آسماني علي

5. يا علي خرابم از غمت
سوختم كبابم از غمت
زخم كهنه را نمك زدند
همسر تو را كتك زدند

6. اي تو مهر آب فاطمه
اسوه ي حجاب فاطمه
ياس پرپر علي بمان
سايه ي سر علي بمان
قوت دل علي نرو
از مقابل علي نرو

7. مرو مادر دلم طاقت نداره
دلم بعد از تو خيلي بي قراره
مگه بابام علي شب هاي بي تو
سرم رو روي زانوهاش بذاره

8. منم زينب كه بي دلدار مانده ست
به قلبم خون به چشمم خار مانده ست
نگاهم خيره مي ماند هميشه
به آن خوني كه بر ديوار مانده ست.

در اين روزها و شب هاي پاك و نوراني، اگه مجلس عزاي بي بي رفتيد
و در اندوه مصائب اون حضرت قلبتون شكست و اشكتون جاري شد، ما رو هم از دعاي خيرتون محروم نكنيد.

شنبه بیست و ششم 12 1391 13:40
خانواده ها وآمادگي  براي نوروز

منبع:سايت شهيد آويني
خانواده، نخستين هسته اجتماعي است كه در شمول كاركرد وفاقي نوروز قرار مي گيرد. در نوروز همه مردم هر جا باشند به خانه و كاشانه خويش باز مي گردند تا در ساعت تحويل سال و صبح نوروز در جمع خانواده و كنار سفره عيدي باشند. اين حضور جمعي خانواده در پي فعاليت يك ماه استقبال از نوروز و تميز كردن وآماده ساختن خانه و تدارك لوازم عيد است، و همراه با آدابي است كه همه ملزم به رعايت آن هستند. رعايت اين آداب نقشي پويا در انسجام خانواده دارد. براي حضور در كنار سفره عيدي و لحظه تحويل سال كه هر دو از بار تقدس برخورداند، بايد پاكيزه بود، بايد شست و شو كرد و آراسته، به ادب و به آيين بايد بر كنار سفره عيد نشست. آيينه و آب ، چراغ روشن ، كتاب و شمايل مقدس و سبزه نورسته و سكوت در انتظار آغاز سال، فضاي راز آميز و روحاني ايجاد مي كند، كه براي هميشه در خاطره كودكان تصويري ماندگار و آميخته باشادي و محبت است، و بزرگترها را به فراموش كردن دل آزردگي ها مي خواند. سپس كلام مبارك باد وشيريني سفره عيد، همه را شيرين كام مي كند و راهي ديد و بازديدهاي نوروزي.

نقش وفاقي تحويل سال، در نقاطي كه مكان زيارتگاهي و مقدسي داشته باشند، از محدوده فضاي خانواده فراتر مي رود. مردم در مكان مقدس گرد مي آيند و نوروز را با هم آغاز مي كنند. چنانكه تدر بارگاه امام رضا( ع ) در مشهد، حرم حضرت معصومه( س ) در قم، و شاه چراغ ( ع ) در شيراز و سحن و سراي امامزادگان و قدمگاه ها  در شهر و روستاهاي ديگر و در كنار علم مقدس كه از نوروز تا چهل روز با نام شاه مردان بر مزار پاك در افغانستان برافراشته مي شود.
همچنين است در ساير رسم ها ومراسم نوروزي در نقاط گوناگون      

دسته ها : نوروز باستان
يکشنبه بیست و هفتم 12 1391 16:28

محمدعلي ندائي

نمي دانم تا به حال سوال هايي از اين نوع براي شما مطرح شده است كه چرا مردم ايران و فارسي زبانان تا اين اندازه به عيد نوروز اهميت مي دهند و آداب و رسوم متعددي براي بزرگداشت آن برپا مي كنند؟ اساسا نوروز چه كاركردهاي تاريخي اجتماعي داشته است كه اين گونه در گذر زمان زنده و بالنده باقي مانده است؟ اسلام با فرهنگ ها و سنت هاي ملي و محلي اقوام چگونه برخورد كرده و به سنت كهن نوروز چگونه نگريسته است؟

در پاسخ مي توان گفت: نوروز علاوه بر نماد تحويل سال بيانگر تحول زمين و زمان هم هست. بزرگداشت سال نو اختصاص به ايران ندارد و در همه جوامع با آداب و رسوم و جشن و سرور همراه است. منتهي هر قوم و ملتي زماني را براي تحويل سال انتخاب كرده است كه شايد بتوان ادعا كرد بهترين زمان تحويل سال متعلق به ايرانيان است. زيرا كه اين تحويل، همراه و هماهنگ با تحول زمان و زمين و طبيعت است و بيش از «سال نو» اقوام ديگر، توجه به طبيعت و نقش طبيعت در زندگي بشر را نشان مي دهد.

از همان ادوار اوليه زندگي مدني انسان ها، عنصر زمان و گاه شماري يكي از لوازم و اركان آن بوده و در اين راستا ماه و ستاره و خورشيد به دليل نقششان در گاه شماري و تقويم همواره در كانون توجه مردم عادي و منجمان و گاه شماران قرار داشته است.

نوروز ايراني علاوه بر كاركردهاي تقويمي كه در هميشه ايام و ادوار ادامه داشته و خواهد داشت، از كاركردهاي تاريخي و اجتماعي برخوردار بوده است كه در كمتر سنت سال تحويلي مي توان آن را مشاهده كرد. اين كاركرد اساسي، استمرار هويت ملي و تاريخي ايرانيان در طول قرن ها و در كشاكش تحولات بزرگ بوده است.

مي دانيم در ميان اقوام وملل گوناگون ايرانيان يكي از معدود اقوامي هستند كه توانسته اند طي ده ها قرن هويت ملي خود را تداوم بخشند. اين درحالي است كه سرزمين ايران به دليل موقعيت استراتژيك خود همواره از شرق و غرب مورد تاخت و تاز قرار داشته و بارها از سوي مهاجماني چون اسكندر و مغولان اشغال شده و به تصرف درآمده است. با ظهور اسلام نيز اگرچه ايران توسط مسلمانان فتح شد و عمده اقوام ايراني اسلام آوردند، اما هيچ گاه اين تغيير و تحول بنيادين به دگرگوني هويت و انقطاع تاريخي منجر نشد و حكيم فردوسي پس از حدود سه قرن از ورود اسلام به ايران، توانست حماسه اي بسرايد كه به تعبير خود ايران و ايراني را زنده كرد. (عجم زنده كردم بدين پارسي)

اسلام هم با اين كه درقرآن كريم سنت گرايي و تقليد كوركورانه از گذشتگان و پاي بندي به رسوم نياكان را يكي از موانع پذيرش دعوت پيامبران مي شمارد و مي فرمايد: «و اذا قيل لهم اتبعوا ما انزل الله قالوا بل نتبع ما الفينا عليه آبائنا اولو كان اباؤهم لايعقلون شيئا و لا يهتدون؛ و هنگامي كه به آن ها گفته مي شود از آن چه خدا نازل كرده است پيروي كنيد، مي گويند: بلكه ما از آن چه پدران خود را بر آن يافتيم پيروي مي كنيم، آيا نه اين است كه پدران آن ها چيزي نمي فهميدند و هدايت نيافتند؟» (بقره/۱۷۰) اما از همان آغاز به سنت نوروز با ديده پذيرش نگاه كرد و نه تنها آن را رد نكرد بلكه در تمجيد و بزرگداشت آن سخن گفت. زيرا در اسلام سنت هايي مردود شمرده شده است كه غيرعقلاني و در تضاد با عقايد توحيدي باشد و سنتي مانند نوروز چيزي جز شادماني وصله رحم و نوع دوستي و همبستگي نيست. رفتارهايي كه دين مبين اسلام بسيار بر آن سفارش و بدان توصيه كرده است.

دسته ها : نوروز باستان
يکشنبه بیست و هفتم 12 1391 16:26

سلام دوستان

شنيده ايد مي گويد :هرچي آرزو كني در سال جديد مي رسيد بهش

به نظر من از همين حالا 1تا5آرزوتون را يادداشت وبعد از دعاي سال تحويل آرزوهاتون را بگيد وآمين :

آرزوي اول من:ظهور آقا امام زمان(عج)مي باشد

جمعه بیست و پنجم 12 1391 1:29

سلام دوستان

بياييم امروز كه 25اسفند هست وفقط 6روز ديگر به عيد داريم :به كارهايمان كه در سالي كه گذشت نگاهي بيندازيم وتصميم بگيريم :سال جديد دلمان را نو كنيم واز 6روز جلوتر دلمان را خانه تكاني كنيم.

سپاسگزارم

زهرا ذكراللهي

جمعه بیست و پنجم 12 1391 1:15
نوروز، ايام فراغت و گردشگري

منبع:سايت شهيد آويني

دكتر علي اصغر رضواني
گذراندن اوقات فراغت با توجه به عامل زمان به سه شكل كوتاه مدت، ميان مدت و دراز مدت ظاهر مي شود كه شكل سوم آن پديده جهانگردي را به وجود مي آورد كه در رابطه با مرزهاي سياسي و جغرافيايي مي توان آن را به دو شكل جهانگردي داخلي يا درون مرزي و جهانگردي خارجي يا برون مرزي تقسيم كرد.
جهانگردي پديده اي كهن است كه از ديرباز در جوامع انساني وجود داشته و بربنياد عامل اساسي سفر و جابه هايي قرار دارد و دگرگوني هاي آن تابع تغييرات مختلفي از قبيل دگرگوني هايي ناشي از انگيزه سفر و وسيله حمل و نقل مي باشد، سرشت انسان نيز با سفر و آشنايي با سرزمين هاي دور دست و ساكنان آن در آميخته است. آدمي چنان آفريده شده و چنان هستي گرفته است كه بايد به سفر برود، انسان از دير باز براي رهايي از تنهايي و سختي و نيز وابستگي هاي محلي و عادت و آداب و رسوم يكنواخت و مكرر زندگي خود دست به سفر مي زده است، در ميان انگيزه هاي مختلف سفر نياز رواني بيش از همه برانگيزاننده امواج توده هاي انساني در امر مسافرت و جابجايي است. حسن كنجكاوي بشر و كشف حقايق تازه جهانگردي دو واژه اي است كه از پيوند خوردن سفر بافرهنگ حكايت دارد و در زمان و مكاني گسترده تحقيق مي يابد اگر فرهنگ را جستجو نكند جهانگردي ديگر معنا پيدا نمي كند و سفرهاي خالي از برداشت هاي فرهنگي به سرگردان بودن بيشتر شباهت دارد. در زبان فارسي اصطلاح ديگري براي سفر در پيوند با فرهنگ عنوان شده است. كه عبارت از سير آفاق و انفس است و معناي آن نيز همان پيوند سفر با فرهنگ است.
سير در آفاق و انفس از مباحث شناختي انسان در دين ميبن اسلام است و خداوند ظرف وجودي انسان رابه اسباب و ابزاري مجهز فرموده تا به تناسب فهم و منطق خود از طريق انديشه و حواس ظاهري و با نگرش بر چگونگي خلقت و تاريخ گذشتگان و آثار بجاي مانده از آنها حقايق را دريافته و درمقابل خالق هستي تسليم و بنده اي شكر گزار باشد. قرآن كريم نيز درباره سفر تاكيدهاي فراواني دارد و آن را وسيله اي براي دريافت هاي جديد و عبرت گرفتن از آثار پيشينيان مي داند. براي توسعه گردشگري و امر مسافرت حتما" مي بايست به مسئله فرهنگ توجه خاصي مبذول داشت. منظور از فرهنگ پديده هاي معنوي هنري و علمي است كه شناخت آنها در پيشرفت اقوام و اجتماعات مختلف اثر به سرايي داشته و در عين حال وسيله بسيار موثري است براي جلب توجه جهانگرداني كه علاقمندند آثار و فرهنگ هر قومي را از نزديك مشاهده نمايند. يقينا" براي ما ايرني ها عيد نوروز با ابعاد فرهنگي گسترده خود و اداب و رسوم متنوع مربوط به آن از بهترين جاذبه هاي جهانگردي به شمار مي ايد كه مي تواند گردشگران زيادي را از نقاط مختلف جهان به سوي خود جلب كند. قدر مسلم تنها از راه آشنا شدن فرهنگ ها با يكديگر است كه دشمني ها به دوستي مبدل مي شود، اين هنر بزرگ ار جهانگردي يعني از مسافرت و گردشگري به دست مي آيد انسانها نمايندگان فرهنگ هاي گوناگون اند، تماس رو در روي اين نمايندگان تماس رو در روي فرهنگ هاست و از اين تماس رو در رو است كه غناي فرهنگي پديد مي آيد.
برگزاري جشن هاي نوروزي كه از ويژگي هاي اين سرزمين است در هر منطقه اي از كشور داراي ابعاد متنوعي است كه يكي از يباترين جلوه هاي آن سفر و گردشگري است انجام مراسم نوروز يكي از برجستهترين سنت هاي باستاني ايران است كه در نقاط مختلف كشور مورد توجع، تحقيق و بررسي قرار گرفته است. تكرار نوروز كوششي براي مهار كردن لحظه ها است، لحظه هاي پاكي و راستي، قانون ازلي و ابدي آفرينش يعني قانون راستي و تكرار و بازگشت نوروز براي نگهباني از آن قانون است. آشتي و دوستي و مهرباني اين لحظه ها را نگه مي دارند و سياهي كينه و قهر و دشمني اهريمني را به دور مي ريزند. نام اين تلاش در فرهنگ ديرپاي ايراني ( خانه تكاني ) است. تنها خانه اي كه در ان زندگي مي كنيم . رنگ و صفا نمي گيرد و تنها از خشت و گل گند زدايي نمي كنند بلكه خانه دل را در زلال راستي و پاكي مي شويند و آن را به نور مهر و صفا صيقل مي دهند. دل جايگاه يزدان است، خانه خداست و اين خانه بايد پاك تر باشد.
آنچه كه تحت عنوان مراسم و جشن هاي نوروزي در گوشه و كنار اين سرزمين پهناور برگزار مي شود، مي تواند به عنوان جاذبه هاي فرهنگي به مسافرين و گردشگران داخلي و توريست هاي خارجي معرفي و عرضه گردد. با اين اميد كه دست اندركاران سازمان ميراث فرهنگي كشور و پژوهشكده مردم شناسي بتوانند به بررسي و شناسايي اينگونه جاذبه ها بپردازند تا زمينه عرضه آنها به گردشگران داخلي و خارجي در ايام نوروز و ديگر فصول توريستي سال فراهم آيد. آن دسته از ويژگي هاي نوروز كه مي تواند منجر به امر مسافرت شود شامل مواردي است كه به اختصار به آنها اشاره مي شود:
اعتقادبه ديدار اماكن متبركه و زيارتگاهها، بسياري از مسافران نوروزي را به سمت خود جلب مي كنند اين دسته از مسافرين، زيارت بارگاه پيشوايان مذهبي و اولياء خدا رابه هنگام تحويل سال زمينه ساز تكامل روحي و معنوي خود دانسته وبه اين وسيله از خداي خود هدايت به سوي رستگاري رامي طلبند. باز شدن دايره خويشاوندي در نتيجه تغييرات اجتماعي در دهه هاي اخير موجب شده است كه بسياري از جوانان همسرانشان را از خانواده هاي غير اهل ديار خود انتخاب نمايند و اين امر موجب ديد وبازديدهاي بين خويشاوندان سببي جديد مي شود و خود، انگيزه ديگري براي سفرهاي نوروزي است. بازگشت به زادگاه در ايام نوروز در بين بسياري از مهاجريني كه در جستجوي كار به شهرهاي بزرگ آمده و اسكان يافته اند بسيار رايج و متداول است و همه ساله با شروع فصل بهار و فرا رسيدن نوروز اينگونه افراد براي گذراندن اوقات فراغت خود و استفاده از تعطيلات و ديدار خويشاوندان اقدام به سفر مي نمايند كه همين سفرها به نوبه خود شاخه اي از گردشگري داخلي محسوب مي شود. مردم ايران بر اساس باورها و اعتقاداتشان كه ريشه در فرهنگ و مذهب آنها دارد، بر اين باورند كه بايد وقت تحويل سال را در كنار خانواده خود بگذرانند و به ديد و باز ديد دوستان و آشنايان بپردازند، بدين لحاظ در تعطيلات نوروز بخش عظيمي از مسافران و گردشگران را همين گروه تشكيل مي دهند و تعداد وسائط نقليه اي كه براي سفر به شهرها، روستاها و مناطق مختلف كشور مورد استفاده قرار مي گيرند به چندين برابر افزايش مي يابد، به همين جهت نوروز به عنوان يك عنصر فرهنگي نقش قاطع خود را توسعه صنعت گردشگري ايفا مي كند.

نوروز و جاذبه هاي گردشگري


جاذبه هاي گردشگري اعم از جاذبه هاي تاريخي، فرهنگي، مذهبي و جاذبه هاي طبيعي مورد علاقه گردشگراني است كه در ايام نوروز به نقاط مختلف كشور سفر مي كنند.
سرزمين ايران به دليل قدمت تاريخي و تكاپوي مستمر اجتماعي و فرهنگي خود جاذبههاي متنوعي را داراست كه مي تواند طيف وسيعي از توقعات و نظرات گردشگران را تامين نمايد، هر جهانگردي كه به ايران سفر مي كند مي تواند با توجه به اهداف ذوق و برنامه هاي خود در ايران ديدني هاي مورد نظر خود را باز يابد. نبايد فراموش كرد كه بهترين راه شناخت سرزمين و مردم هر كشوري آشنايي با مردم كوچه و بازار و برقراري ارتباط مستقيم با آنان است. خانواده هاي ايراني اصولا" مهمان نواز و گشاده روي هستند. بازمينه  مختصر آشنايي مي توان به درون خانواده ايراني راه يافت و از چگونگي زندگي، معيشت، طرز تفكر و بينش اجتماعي آنان و بسياري ديگر از خصوصياتي كه در نوشته ها نگنجد آگاه شد. در اين ميان، نوروز و آيين ها و رسم هاي مربوط به آن ميزان قابل توجهي ابعاد گوناگون جاذبه هاي فرهنگي و طبيعي ايران را در بر دارد و مي تواند پاسخگوي بسيار از خواسته هاي جهانگردان باشد.
مراسم نوروزي جهانگردان را با ژرفاي فرهنگ ايراني اشنا مي كند. و پيام دوستي مردمان اين سرزمين را با ذهن و خاطره آنها به سرزمين ديگري مي فرستند.
 
 

        

پنج شنبه بیست و چهارم 12 1391 20:4

X