معرفی وبلاگ
با سلام خدمت دوستان تبلاگنویس من تصمیم گرفتم چون در اواخر سال 91 هستیم وآستانه عید نوروز سال 92:بر آن شدم تا باایجاد این تبلاگ درباره نوروز ایرانیان هم به این سنت ایرانی بپردازیم وهم ارزیابی کنیم سال تولید ملی وسالی که قرار است رهبرمان آن را نامگذاری کند :امید است که بتوانم با ایجاد این تبلاگ به شما دوستان کمک کنم سخنی از رهبر عزیزم درباره نوروز: به نظر من آن‌چه كه ملت ایران در باب عید نوروز انجام داده است، یكى از زیباترین و شایسته‌ترین كارهایى است كه مى‌شود با یك مراسم تاریخى و سنّتى انجام داد. اوّلِ سال شمسى ما ایرانی‌ها، - یعنى اوّل بهار - عید نوروز است. اوّلاً ملت ایران افتخار دارد كه سال شمسى او هم سال هجرى است؛ یعنى هم‌چنان‌كه سال قمرى ما - كه سال 1418 است - از مبدأ هجرت خاتم الانبیاء علیه و على آله الصّلاة والسّلام است، سال شمسى ما هم از مبدأ هجرت است. بقیه‌ى ملت‌هاى مسلمان براى سال شمسى خود، از سال میلادى استفاده مى‌كنند؛ ولى ما ایرانی‌ها، هجرت نبىّ اكرم را، هم مبدأ سال قمرى قرار دادیم، هم مبدأ سال شمسى. با ما همرا باشید
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 269251
تعداد نوشته ها : 182
تعداد نظرات : 3
Rss
طراح قالب
zekrollaei92:zahrazekrollaei

سال حماسه اقتصادي و سياسي


رهبر انقلاب در پيامي به مناسبت آغاز سال 1392، با اشاره به حركت رو به جلوي ملت ايران در سال گذشته بويژه در مواجهه اقتصادي و سياسي با جهان استكبار، چشم انداز سال 92 را اميدوارانه و همراه با پيشرفت و تحرك و ورزيدگي و حضور جهادي ملت ايران در عرصه هاي سياسي و اقتصادي دانستند و تاكيد كردند: با اين نگاه، سال 92 را «سال حماسه ي سياسي و حماسه ي اقتصادي» نامگذاري مي‌كنيم.

 


پيام نوروزي رهبر

 

"حماسه" ركن اصلي و كليد واژه اصلي پيام نوروزي رهبر معظم انقلاب در سال 1392 است. در واقع  نگاه اصلي رهبر معظم انقلاب در سال جديد ايجاد يك حركت عظيم در دو حوزه "اقتصاد" و "سياست" مي باشد.  كلمه حماسه در لغت گونه‌اي از آثار است كه به توصيف اعمال پهلواني و افتخارات و بزرگي‌هاي ملي  يا فردي مي‌پردازد.  حماسه همواره با شگفتي و حوادث خارق العاده روبرو است.  در واقع ، چشم انداز آينده نظام و كشور در سال آينده  از نگاه رهبر معظم انقلاب ايجاد افتخار آفريني  و انجام حركتهاي عظيم و تاثير گذار در حوزه هاي اقتصاد و سياست همراه است. 

رويكرد حماسي بدين معناست كه  صرف يك حركت معمول و عادي  در حوزه هاي مزبور كفايت نكرده و لازم است  با انرژي بيشتر اقدامات لازم در دو حوزه اقتصاد و سياست انجام شود. البته مي بايست به اين امر توجه كرد كه در اين حماسه هيچ شخص يا قهرمان فردي نمي تواند متكفل امر شود، بلكه اين حماسه آفريني به آحاد ملت مرتبط است و تك تك مردم ايران قهرمانان اين حماسه خواهند بود.

در واقع نگاه اصلي رهبر معظم انقلاب در سال جديد ايجاد يك حركت عظيم در دو حوزه "اقتصاد" و "سياست" مي باشد. كلمه حماسه در لغت گونه‌اي از آثار است كه به توصيف اعمال پهلواني و افتخارات و بزرگي‌هاي ملي يا فردي مي‌پردازد. حماسه همواره با شگفتي و حوادث خارق العاده روبرو است. در واقع ، چشم انداز آينده نظام و كشور در سال آينده از نگاه رهبر معظم انقلاب ايجاد افتخار آفريني و انجام حركتهاي عظيم و تاثير گذار در حوزه هاي اقتصاد و سياست همراه است.

مهم ترين نكته در حوزه اقتصاد تداوم و تاكيد بيشتر بر  توليد ملي است.  اگر چه سال گذشته سال توليد ملي  بود و مي بايست به عنوان شعار اصلي سال به امر توليد ملي توجه بيشتري مي شد ، اما با توجه به برخي سو مديريتها، ضعف دربرنامه ريزي ها و دشمني غرب و تحريمها برخي نواقص در اين حوزه بروز نمود. البته حمايت از توليد ملي صرفا يك امر يكساله نيست. بلكه مي تواند يك سال به عنوان زمينه اصلي حمايت از توليد ملي در امر سياست گذاري و قانون گذاري مد نظر قرار گيرد. اما در سالهاي بعد به اين امر به شكل عملي توجه گردد. بر همين مبنا است كه كه رهبر معظم انقلاب فرمودند:

   "در عرصه‌ي اقتصاد، به توليد ملي بايد توجه شود؛ همچنان كه در شعار سال گذشته بود. البته كارهائي هم انجام گرفت؛ منتها ترويج توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه‌ي ايراني، يك مسئله‌ي بلند‌مدت است؛ در يك سال به سرانجام نميرسد. خوشبختانه در نيمه‌ي دوم سال 91 سياستهاي توليد ملي تصويب شد و ابلاغ شد -يعني در واقع اين كار ريل‌گذاري شد- كه بر اساس آن، مجلس و دولت ميتوانند برنامه‌ريزي كنند و حركت خوبي را آغاز كنند و ان‌شاءالله با همت بلند و با پشتكار پيش بروند."

لذا مساله اصلي براي دولت فعلي به شكل كوتاه مدت و به شكل اساسي براي دولت آينده ايجاد زمينه هاي تسهيل توليد ملي و رشد آن در راستاي اقتصاد مقاومتي و كاهش آثار تحريمها است.

بر اين اساس براي تحقق سال "سال حماسه‌ي سياسي و حماسه‌ي اقتصادي" صرفا برنامه ريزي و عمل دست اندركاران دولتي و قانون گذار كفايت نمي كند. بلكه مي بايست براي ايجاد اين حماسه زمينه حضور فعالانه، مشاركت گرايانه، پرشور و واقعي مردم در دو حوزه اقتصاد و سياست فراهم گردد.

 حوزه دوم مورد بحث عرصه سياست است. سال آينده سال انتخابات رياست جمهوري است. رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين باره فرمودند:

"در زمينه‌ي امور سياسي، كار بزرگ سال 92، انتخابات رياست جمهوري است؛ كه در واقع مقدرات اجرائي و سياسي، و  به يك معنا مقدرات عمومي كشور را براي چهار سال آينده برنامه‌ريزي ميكند. ان‌شاءالله  مردم با حضور خودشان در اين ميدان هم خواهند توانست آينده‌ي نيكي را براي كشور و براي خودشان رقم بزنند"

براي ايجاد حماسه انتخاباتي، پيش زمينه ها و شرايط مختلفي مورد نياز است. وجود فضاي رقابتي سالم، رعايت اخلاق انتخاباتي و وجود نامزدهاي متنوع با برنامه هاي مختلف و كارآمد ميل به مشاركت در ميان مردم را بالاتر خواهد برد و حضور حماسي آنها را در پي خواهد داشت.  در جريانات پس از انتخابات سال 1388 و حوادث تلخ پس از آن و  سو استفاده فتنه گران و رسانه هاي بيگانه ، چشمهاي رسانه ها و افكار عمومي به اين انتخابات دوخته شده است. مسلما  با حضور گسترده و عظيم مردم، دولتي با پشتوانه بالا را به وجود آمده كه دربرابر دول غربي در جريان مذاكرات اتمي با دست بالا حضور خواهد يافت.  به علاوه حضور حماسي مردم  به افكار عمومي جهان نشان مي دهد، ساز و كارهاي مردم سالاري ديني با بالندگي مي تواند تداوم يافته و جمهوريت را در عين اسلاميت عينيت بخشد.

نكته مهم در زمينه ايجاد حركت حماسي روحيه جهادي است.  حضرت آيت الله خامنه اي در باره اهميت روحيه جهادي چنين فرمودند:

"البته لازم است هم در زمينه‌ي اقتصاد، هم در زمينه‌ي سياست، حضور مردم حضور جهادي باشد. با حماسه و با شور بايد  وارد شد، با همت بلند و نگاه اميدوارانه بايد وارد شد، با دل پر اميد و پر نشاط بايد وارد ميدانها شد و با حماسه‌آفريني بايد  به اهداف خود رسيد."

بر اين اساس براي تحقق سال "سال حماسه‌ي سياسي و حماسه‌ي اقتصادي" صرفا برنامه ريزي و عمل دست اندركاران دولتي  و قانون گذار كفايت نمي كند. بلكه مي بايست براي ايجاد اين حماسه  زمينه حضور فعالانه، مشاركت گرايانه، پرشور و واقعي مردم در دو حوزه اقتصاد و سياست فراهم گردد.

يوسف قاضي زاده

بخش سياست تبيان

دسته ها : نوروز ورهبري
چهارشنبه سیم 12 1391 23:9

پيام مقام معظم رهبري به مناسبت آغاز سال 1387

بسم ‏اللَّه ‏الرّحمن‏ الرّحيم‏

يا مقلّب القلوب و الأبصار، يا مدبّر الليل و النّهار، يا محوّل الحول و الأحوال، حوّل حالنا الى احسن الحال.

 

اللّهم صلّ على على‏بن‏موسى‏الرّضا المرتضى الامام التّقى النّقى.

 

عيد نوروز و فرا رسيدن سال نوِ شمسى را به همه‏ى هم‏ميهنان عزيزمان تبريك عرض مى‏كنم؛ همچنين به همه‏ى ايرانيان در سراسر عالم و در هر جاى دنيا كه زندگى مى‏كنند؛ و نيز به همه‏ى ملتهايى كه نوروز را گرامى مى‏دارند. به طور خاص تبريك عرض مى‏كنم به خانواده‏هاى معظم شهيدان عزيزمان و به جانبازان و خانواده‏هاشان و به همه‏ى ايثارگران و فعالان عرصه‏ى حيات ملت ايران.

 

عيد نوروز، سرآغاز طراوت طبيعت و جوان شدن جهان و تازه شدن فضاى زندگى طبيعى انسان است. و چه نيكوست كه همراه با طراوت جهان، جان و دل انسان هم طراوت پيدا كند؛ طراوت جان و دل با ذكر خدا، با درخواست كمك از پروردگار، با روياندن نهال خيرخواهى و نيك‏خواهى براى همه‏ى برادران و خواهران و براى همه‏ى بشريت.

 

رسم نوروز در درون خود زيبايى‏هاى زيادى را دارد؛ علاوه بر اينكه در هر نقطه، ايرانيان اين لحظه‏ى تحويل را با نام خدا و با درخواست تحول اساسى در زندگى‏شان آغاز مى‏كنند. يكى از زيباترين رسمهاى موجود در عيد نوروز، رسم ديد و بازديد و صله‏ى ارحام و مستحكم كردن روابط و پيوندهاى عاطفى ميان افراد جامعه است. اين را اگر با بعضى از جشنهاى ملىِ ملتهاى ديگر - كه همراه با كارهاى غير اخلاقى و به دور از اين ارتباطات عاطفى است - مقايسه كنيم، آن وقت درمى‏يابيم كه جشن ملى و آغاز سال نوِ ما ايرانيان علاوه بر تقارن با بهار طبيعت كه يك امتيازى است، چه خصوصيات نجيبانه و مهربانانه‏اى در خود دارد. شادى دلها، لبخند و تبريك و خوش‏آمدگويى به يكديگر و پى گرفتن روابط انسانى و نو كردن محيط زندگى از رسوم بسيار خوب و مطلوبى است كه ايرانيان از گذشته تا امروز به آن پايبند بوده‏اند و اينها همه مورد تأييد آئين مقدس اسلام و شرع اسلامى است.

 

نگاهى به سال 85 داريم كه منقضى مى‏شود و نگاهى به سال 86، كه از اين لحظات آغاز مى‏شود: سال 85 متبرك بود به نام مبارك پيامبر اعظم (صلّى‏اللَّه‏عليه‏واله‏وسلّم) و از آغاز تا انجام آن، مشحون از ذكر آن بزرگوار و تلاش براى معرفت بيشتر نسبت به پيامبر گرامى و خصوصيات زندگى آن بزرگوار و حالات و درسها و آموزه‏هاى آن پيامبر عظيم‏الشأن بود. البته جا براى معرفت پيامبر باز هم بسيار گسترده است و همه‏ى سالهاى ما در واقع سال پيامبر اعظم است. سال 85 مثل همه‏ى سالهاى ديگر و مثل همه‏ى زندگى انسان از حوادث گوناگون، از تلخى‏ها و شيرينى‏ها، از شادى‏ها و غم‏ها آكنده بود. همه‏ى زندگى همين‏جور است. اما در يك نگاه جمع‏بندى شده، من مى‏توانم با اطمينان اين را به ملت عزيزمان عرض كنم كه در سال 85، موفقيتهاى ملت ايران بيش از تلخى‏ها و ناكامى‏ها بود؛ پيشرفتهاى ما بيش از توقفها و سكونهاى ما بود؛ شادى‏هاى حوادث بيش از تلخى‏ها بود. در عرصه‏ى داخلى تلاشهاى متراكم براى پيشرفت كشور، در همه جا ديده شد؛ تصميم‏هاى بجا و خوب از سوى مسئولان و تحرك عمومى در اين زمينه‏ها تحرك مطلوبى بود كه در سخنرانى(1) ان‏شاءاللَّه در اين زمينه توضيحات بيشترى را به ملت عزيزمان عرض خواهم كرد.

 

در عرصه‏ى بين‏المللى و سياسى جهانى هم پيشرفتهاى نظام جمهورى اسلامى ايران پيشرفتهاى چشمگيرى بود. ملت ما و كشور ما به بركت نظام جمهورى اسلامى در دنيا سرافراز شد؛ ابهت ملى ما و نگاه مهربانانه‏ى مردم ما نسبت به ملتهاى جهان و ملتهاى مسلمان در همه‏ى حوادث آشكار شد؛ عزم راسخ ملى ما در زمينه‏هاى علمى، در تحرك اقتصادى براى ديگران تا حدود بسيارى روشن شد. ما در مسائل داخلى و مسائل خارجى بحمداللَّه پيشرفتهاى زيادى داشتيم.

 

در سال 86 ادامه‏ى حركت ملىِ ما بايد يك ادامه‏ى متناسب با نيازهاى ملت ما باشد. اين يك حقيقتى است كه ملت ايران بر اثر تسلط قدرتهاى طاغوتى و قدرتهاى فاسد و دولتهاى وابسته يا بى‏كفايت در طول دهها سال - شايد نزديك به دويست سال - دچار عقب‏ماندگى‏هاى زيادى در عرصه‏هاى گوناگون بوده است. امروز كه ملت ايران به بركت اسلام و نظام جمهورى اسلامى به خودآگاهى و اعتماد به نفس دست يافته است، بايد ما اين فاصله‏هاى طولانى را با سرعت طى كنيم. ما فاصله‏هاى بسيار زيادى با آنچه كه شأن ايران سربلند و پُرافتخار است، داريم؛ اين فاصله‏ها جز با همت بلند، جز با اميد بى‏پايان، جز با تلاش همه‏جانبه‏ى ملى ميسر نخواهد شد.

 

ملت ما هدف روشنى دارد؛ هدف بزرگ ملى ما «استقلال ملى، عزت ملى و رفاه عمومى ملت» است. همه‏ى اينها به بركت اسلام و ايمان اسلامى تحقق‏يافتنى است. ما اين را تجربه كرديم و دريافتيم. ملت ما ظرفيت بسيار زيادى براى پيمودن راههاى دشوار به سوى آينده‏هاى محبوب و مطلوب دارد. ظرفيت ملى ما، اگر به طور كامل و همه‏جانبه مورد استفاده قرار بگيرد، بدون ترديد ملت ايران خواهد توانست به همه‏ى اميدها و آرزوهاى خود دست پيدا كند.

 

تحرك ملت ايران به بركت اسلام آغاز شد و اين بيدارى و اين اميد و اين اعتماد به نفس روزبه‏روز تا امروز بيشتر شد و ما هر سالى كه نو مى‏شود، بايد عزم خود را نو كنيم و پا را در ميدانهاى تازه‏ترى بگذاريم.

 

بديهى است كه يك ملت زنده، با چالشها مواجه است؛ چالشها، لازمه‏ى زنده بودن است. هر موجود زنده‏اى بايد هزينه‏ى زنده بودنِ خود را بپردازد تا بتواند به اهداف خود دست پيدا كند. زنده بودن همراه با چالشهاست؛ همراه با مانعهاست؛ از مانعها بايد عبور كرد. احياناً همراه با دشمنى‏هاست؛ براى دشمنى‏ها بايد تدبير و انديشه‏ى راسخ داشت. عزم قوى را بايد دستمايه‏ى اين حركت كرد. ملت ايران نيازمند اين عزم ملى است كه تا امروز هم اين عزم را نشان داده است و روزبه‏روز بايد پايه‏هاى اين عزم مستحكم‏تر بشود.

 

با نگاه به حوادث و مسائل جهانى بروشنى درمى‏يابيم كه دشمنان ملت ايران درصدد آنند كه دشمنى خود را از دو راه با ملت ايران به تحقق برسانند (آنچه كه امروز در دنيا محسوس است اين است). يكى، ايجاد تفرقه در ميان صفوف ملت؛ از بين بردن يكپارچگى ملت ايران؛ و از دست ملت ايران اين نيروى عظيم وحدت را ربودن و آنها را به اختلافات داخلى سرگرم كردن. و دومى، ايجاد مشكلات اقتصادى و تلاش براى توقف ملت ايران در زمينه‏هاى گوناگون سازندگى كشور و رفاه عمومى خود. اين دو، چيزى است كه در نقشه‏هاى كوتاه‏مدت و ميان‏مدت دشمنان ما به طور محسوس وجود دارد كه اگر خود آنها هم بر زبان نياورده بودند، قابل حدس بود؛ ولى دشمنان ما خودشان هم به هر دو نكته اعتراف كردند.

 

در سال 86 هم در زمينه‏ى تلاش اقتصادى بايد همه‏ى نيروهاى ملى، نيروهاى معتقد به آرمانهاى بلند ملت ايران، مسئولان كشور، جوانان پُرنشاط، دست به دست هم بدهند و تلاش كنند. ميدان براى تلاش اقتصادى گسترده است؛ بخصوص با ابلاغ سياستهاى اصل 44 قانون اساسى و آنچه كه به مسئولان توصيه و به آنها تأكيد شد و آنها هم عزم خودشان را نسبت به اين قضيه ابراز كردند، ميدان تلاش اقتصادى براى مردم گشوده است و راهها باز است. مسئولان بايد براى مردم تشريح كنند امكانهايى را كه در اختيار مردم وجود دارد و خودشان هم بايد تلاش كنند. كشور ما ظرفيت اقتصادى بسيار زيادى دارد و مى‏توان براى بناى يك جامعه‏ى برخوردار از رفاه، تلاش و كار كرد.

 

مسأله‏ى ديگر، مسأله‏ى اتحاد عمومى مردم است. دشمنان با تبليغات خود، با جنگ روانى خود، با تلاشهاى موذيانه‏ى گوناگون خود سعى مى‏كنند بين صفوف ملت ايران اختلاف بيندازند؛ به بهانه‏ى قوميت، به بهانه‏ى مذهب، به بهانه‏ى گرايشهاى صنفى، وحدت كلمه‏ى ملت را از بين ببرند؛ علاوه‏ى بر اين، در سطح دنياى اسلام هم يك تلاش وسيع عميقى از سوى دشمن محسوس است براى اينكه ميان ملت ايران و جوامع گوناگون مسلمان ديگر فاصله بيندازند؛ اختلاف مذهبى را بزرگ كنند؛ جنگ شيعه و سنى را در هر نقطه‏اى از دنيا كه ممكن باشد، به وجود بياورند و عظمت و ابهت ملت ايران را در ميان ملتهاى ديگر - كه روزبه‏روز بحمداللَّه تا امروز بيشتر شده - از بين ببرند.

 

ملت ما بايد هشيار باشد. تلاش براى سازندگى كشور و عمده‏تر و مهمتر از آن، تلاش براى اتحاد كلمه و يكپارچگى ملى و اتحاد امت اسلامى ادامه يابد. عاقلانه، هوشيارانه، خردمندانه و مدبرانه بايستى اين اتحاد را حفظ كرد و روزبه‏روز تقويت كرد. من به همين جهت به مسأله‏ى اتحاد كلمه‏ى ملتمان اهميت مى‏دهم. و به نظر من امسال، سالِ «اتحاد ملى و انسجام اسلامى» است؛ يعنى در درون ملت ما اتحاد كلمه‏ى همه‏ى آحاد ملت و قوميتهاى گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملى؛ و در سطح بين‏المللى، انسجام ميان همه‏ى مسلمانان و روابط برادرانه‏ى ميان آحاد امت اسلامى از مذاهب گوناگون و وحدت كلمه‏ى آنها.

 

امروز عظمت اسلام هم وابسته به استقلال ملتها و عزم راسخ ملتهاست و ملت مسلمان ايران در اين راه تاكنون بحمداللَّه پرچمدار بوده است و پرچمدار هم خواهد بود.

 

از خداوند متعال براى روح ملكوتى امام بزرگوارمان كه اين راه را به روى ما گشود، طلب آمرزش و تعالى درجات مى‏كنيم و اميدوارم ملت ايران در اين راه موفق و مؤيد باشند.

 

والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته‏.
پ.ن: 1) سخنرانى در حرم مطهر امام رضا(عليه‏ السّلام)

دسته ها : نوروز ورهبري
پنج شنبه هفدهم 12 1391 20:4

پيام مقام معظم رهبري به مناسبت آغاز سال 1384

بسم الله الرحمن الرحيم

يا مقلّب القلوب والابصار، يا مدبّر الّليل و النّهار، يا محوّل الحول والاحوال، حوّل حالنا الى احسن الحال.

عيد سعيد نوروز و حلول سال نو را به همه‏ى ملت ايران و هم‏ميهنان عزيز، مخصوصاً به خانواده‏هاى معظم شهيدان و به جانبازان و به همه‏ى ايثارگران و تلاشگران، همچنين به همه‏ى ملتهايى كه عيد نوروز را گرامى مى‏دارند، تبريك عرض مى‏كنم.

در حالى وارد سال 1384 مى‏شويم كه سالى را با حوادث تلخ و شيرين پشت‏سر گذاشتيم. يقيناً اگر حوادث تلخى از قبيل زلزله و سيل و آتش‏سوزى و حوادث مصيبت‏بارى كه در اين مدت بر اثر بلاياى طبيعى براى كشور پيش آمد، نمى‏بود، ملت ما شيرين‏كام‏تر وارد سال نو مى‏شد. از خداوند متعال مى‏خواهيم كه سال نو را سالى همراه با آرامش، امنيت، شادكامى و بهروزىِ ملت ايران قرار دهد.

سال گذشته سال پاسخگويى بود؛ پاسخگويى مسؤولان در برابر مطالبات ملت ايران. برخى مسؤولان به نحو شايسته پاسخگويى كردند؛ با اين حال مقصود عمده از طرح عنوان «سال پاسخگويى» برآورده شد؛ زيرا آن‏روى سكه‏ى پاسخگويى، پرسشگرى است. يك غرض عمده از طرح اين شعار در سال 83 اين بود كه روح پرسشگرى در ذهن ملت ايران زنده شود و مسؤولان احساس كنند كه در مقابل مردم بايد پاسخگو باشند. پاسخگويى و روحيه‏ى پرسشگرى و احساس مسؤوليت مسؤولان در مقابل مطالبات ملت، مخصوص سال 83 نيست؛ همه‏ى سالها به همين كيفيت است. البته نوع و مواجهه و پاسخگويى مسؤولان در قبال اين شعار، يقيناً براى ذهن مردم در انتخابها و قضاوتهاى آينده‏ى آنان مؤثر خواهد بود.

سالى‏كه در پيش داريم، سال مهمى است؛ هم از اين جهت كه در آغاز اين سال انتخاباتى برگزار مى‏شود كه براى ملت ايران و سرنوشت كشور در يك دوره‏ى چهارساله حايز اهميت است، و هم از اين لحاظ كه سال شروع سند چشم‏انداز بيست ساله‏يى است كه نظام براى آينده‏ى خود پيش‏بينى كرده است. از امسال برنامه‏هاى پنج‏ساله بر اساس چشم‏انداز بيست ساله تنظيم خواهد شد؛ بودجه‏ها بر آن اساس نوشته خواهد شد و تلاش مسؤولان در اين رويكرد قرار خواهد گرفت. بنابراين امسال، سال دو آغازِ بسيار مهم است: هم مسأله‏ى انتخابات و هم شروع سند چشم‏انداز بيست ساله. آنچه اهميت دارد، اين است كه مسؤولان به وظايف خود با چشم مسؤولانه نگاه كنند و قواى سه‏گانه آنچه را كه سند چشم‏انداز بيست ساله بر عهده‏ى آنها گذاشته است، بار مسؤوليت عظيمى براى آينده‏ى كشور بدانند. اگرچه مسؤوليتها در دوران بيست ساله، دوره‏هاى كوتاه‏مدت و چهارساله است، ليكن هر كدام از اين حلقه‏هاى چهار ساله، تشكيل دهنده‏ى زنجيره‏ى بسيار مهم و تعيين‏كننده‏ى سرنوشت كشور در بيست سال آينده خواهد بود. بخصوص در سالهاى اول لازم است زيرساختهاى اين چشم‏اندازِ مهم و سازه‏ها و ساز و كارهاى آن، آن‏چنان تنظيم و چيده شود كه بتوان بر اساس آن، اين بناى مستحكم را بالا برد و ان‏شاءاللَّه براى آينده‏ى كشور و ملت جاده‏ى هموارى را براى پيشرفت فراهم كرد.

آنچه براى مردم و مسؤولان - هر دو - حايز اهميت است، عبارت است از همكارى و حفظ وحدت ملى و همبستگى عمومى ملت در قبال آنچه مسؤولان موظفند انجام دهند. ادامه‏ى اين راه از يك طرف، و همكارى مردم و مسؤولان از سوى ديگر، مى‏تواند ما را در پيشرفت اين راه و پيشبرد اين اهدافِ والا كمك كند. بنابراين امسال «همبستگى ملى و مشاركت عمومى» مى‏تواند شعار بزرگ ملت ايران باشد. يقيناً مشاركت عمومى مردم - چه در انتخابات و چه در مسائل گوناگونى كه اين دولت و همچنين دولت آينده در پيش‏رو دارد - و همبستگى ملى آنان خواهد توانست به پيشرفت برنامه‏ها كمك كند.

از خداوند متعال براى ملت ايران بهروزى و شادكامى و موفقيت، و براى مسؤولان توفيق خدمتگزارى به اين ملت مسألت مى‏كنيم و اميدواريم ادعيه‏ى زاكيه‏ى حضرت بقيةاللَّه (ارواحنافداه) شامل حال ملت ايران باشد. همچنين به روح مطهر امام بزرگوارمان كه بنيانگذار اين بناى رفيع است، درود مى‏فرستيم.

والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

دسته ها : نوروز ورهبري
چهارشنبه شانزدهم 12 1391 20:19

پيام نوروزى رهبر معظم انقلاب در آغاز سال 1381

بسم الله الرحمن الرحيم
يا مقلب القلوب والابصار,يا مدبر الليل و النهار,يا محول الحول و الاحوال,حول حالنا الى احسن الحال.

امسال آغاز بهار و سال نو, با روزهاى عاشوراى حسينى و تجديد خاطره آن حماسه بزرگ تاريخى مقارن است. براى ملت عزيز ما كه ارادتمند و عاشق حسين بن على (ع) هستند, اگر چه عيد به معناى جشن و شادى كودكانه وجود ندارد, اما به جهت معنوى اى كه ناشى از عزت و افتخار است, وجود دارد, زيرا حسين بن على (ع) مظهر عزت راستين و نمودار كامل افتخار حقيقى است, هم در چشم ما مردم اسير در دستگاه مادى عالم, و هم براى رستگاران عالم ملكوت.
امسال, سال شمسى ما, هم در فروردين و هم در آخر سال در اسفند, با عاشوراى حسينى مقارن و مصادف است. بنابر اين جا دارد كه ما امسال را سال عزت و افتخار حسينى بدانيم. اميدواريم ملت عزيز ما با تمسك به معنويت حسين بن على (ع) و با آشنايى بيشتر با آن بزرگوار, عزت و افتخار و سربلندى را براى خود كسب كند, همچنان كه بحمدالله به بركت حسين بن على و به بركت اسلام و قرآن, از عزت و افتخار معنوى برخوردار بوده و هست.
سال 1380, مثل همه سال هاى ديگر, با شادى ها و غم هاى خود سپرى شد و سالى نو و بهارى تازه پيش روى ماست و بهار, فصل رويش و بالندگى و نو شدن و طراوت و صفاست. از خداى متعال مى خواهيم كه ملت عزيز ما در هر جاى كشور كه هستند, و در هر جاى جهان مردمى كه دل در گرو خواسته ها و اهداف اين ملت دارند, مشمول لطف الهى و برخوردار از صفا و طراوت و نويى و شادابى باشند. من به همه ملت عزيزمان در اين مناسبت درود مى فرستم و از خداوند متعال براى همه آنها سلامت و موفقيت و پيشرفت در امور مادى و معنوى مسئلت مى كنم. اگرچه در سال گذشته كه به نام رفتار علوى مزين و موسوم شده بود كارهاى فراوان و تلاشها و اقدام هاى مفيدى از طرف مسئولان و مردم صورت گرفت, اما بخصوص دو حركت در جهت رفتار علوى از طرف مسئولان كشور آغاز شد كه اميدواريم اين دو كار با همان جديت و شور و شوق و انگيزه و اهتمام ادامه پيدا كند: يكى پرداختن به مسئله اشتغال بود كه يكى از مهم ترين گره گشايى ها در كار مردم است و گره گشايى, سيره علوى است, و ديگرى مبارزه با فساد بود كه يكى از شاخصه هاى برجسته رفتار علوى است. ان شالله هردو اقدام بايد در سال نو از طرف مسئولان با همه جديت و اهتمام دنبال شود. براى مساله اشتغال تلاش هاى خوبى شد و برنامه ريزى هاى مفيدى صورت گرفت, ليكن اين آغاز كاراست, اين از آن كارهايى است كه به پيگيرى و تعقيب جدى از طرف همه مسئولان كشور احتياج دارد, اين يك نياز بسيار مهم براى مردم و كشور ماست. مساله مبارزه با فساد هم يك عنصر حقيقى و اساسى در اصلاح امور كشور است. مبارزه با فساد, وظيفه همه است, اما در درجه اول, وظيفه مسئولان كشور است. مبارزه با فساد بايد با جديت, دقت, بى نظرى كامل و دور از تندروى و زياده روى باشد. همه مسئولان بايد وظايف خود را در قبال اين ملت بزرگ به بهترين وجهى شناسايى و دنبال كنند. مردم عزيز ما در طول سال هاى بعد از انقلاب نشان داده اند كه به اسلام ومبانى دينى و سربلندى كشور خود و پيشرفت همه جانبه اين كشور علاقه مند و بر آن عازمند. مسئولان عزيز ما هرچه براى اين ملت بزرگ تلاش كنند, يقينا بيش از وظيفه خود انجام نداده اند و اگر بتوانيم به قدر وظيفه خود كار كنيم, بايد خدا را شاكر باشيم.
اميدوارم ان شالله سالى را كه در پيش داريم, براى ملت ما سال اعتلاى مادى و معنوى و پيشرفت در همه امور كشور و سال عزت و افتخار باشد و همچنان كه حسين بن على(ع) مظهر عزت بود و او بود كه فرمود هيهات مناالذله, اين ملت هم در عرصه هاى مختلف نشان دهند كه گرد ذلت بر دامانشان نخواهد نشست و در عزتمندى و عزتمدارى, پيرو آقا و سالار خود, حسين بن على(ع) خواهند بود. از خداوند متعال مى خواهيم كه توجهات حضرت ولى عصر و دعاى آن بزرگوار را شامل حال همه شما مردم عزيز بفرمايد و روح مطهر امام بزرگوار و شهداى سربلند انقلاب اسلامى را با اوليايشان محشور كند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

دسته ها : نوروز ورهبري
سه شنبه پانزدهم 12 1391 20:19

پيام نوروزى رهبر معظم انقلاب در آغاز سال 1378

بسم الله الرحمن الرحيم
يا مقلب القلوب والابصار,يا مدبر الليل و النهار,يا محول الحول و الاحوال,حول حالنا الى احسن الحال

فرا رسيدن عيد سعيد نوروز را به همه هـم ميهنان عزيز و ايرانيان در داخل كشـور, با هـر نقطه ديگـر از جهان, همچنيـن به ملتهايـى كه عيـد نوروز را گرامى مى دارند- مخصـوصا ملتهاى فارسى زبان, مثل تاجيكستان و افغانستـان - تبريك عرض مـى كنـم, به خصـوص فـرا رسيـدن عيــــد را به خانواده هاى ايثارگر و خدمتگزارى كه با جان خـود, با سلامت و با عزيزان خـود, به اين كشـور و اين انقلاب و ايـن ملت خدمت كردند- خانواده عزيز شهيـدان, جانبازان و خانـواده هاى محتـرمشان, آزادگان و ديگران تبـريك عرض مى كنم.
از خداوند گرداننده دلها و ديده ها مسالت مى كنـم و مـى خـواهـم كه دل ملت ايران را شاد و پر اميد كنـد و قلبهاى آنها را سرشار از مهربانـى و صميميت و محبت بگرداننـد و ديدگان آنها را با نشان دادن آفاق روشـن از آينده, روشن كند.
سالى كه پشت سـر گذاشتيـم- مثل هميشه سالـى مشتمل بـر شيرينـى هاى و تلخى ها بـود. آنچه در طول ايـن سال- بخصـوص در نيمه دوم- براى ما تلخ بـود از لحاظ وضع زنـدگـى و به خاطـر وضع اقتصادى و گرانـى, سختيها و فشـارهـايـى كه بـر بعضـى از قشـرهـاى كشـور, وارد مـى شد.
اميدواريـم خداوند متعال كمك بكند كه مسئولان كشور, با همت والا و با تلاش خـود و با كمك مردم بتـوانند مشكلات زنـدگـى, مشكلات اقتصادى و همه انـواع مشكلات را از سر راه ملت ايران بخصـوص طبقات ضعيف- بردارند, ان شاء الله خداى متعال كمك خواهد كرد و تـوفيق خـواهد داد و ايـن گامها برداشته خواهد شد.
البته موفقيتهاى بزرگ و شيرينيهاى مطلـوب هـم در سال گذشته بـود كه مظهر همه آنها حضـور مردم در صحنه هاى گوناگون سياسى, در دو انتخابات, در دو راهپيمـايـى مهم و در صحنه مسـايل كشـور بود.
اميدواريم كه روز به روز ملت ايران, با استحكام, با قـدرت, با اميد و آگاهـى هر چه بيشتر, در راه هدفهاى بزرگ خـود پيـش برونـد و تـوفيق پيدا كنند.
سالى كه در اين ساعت و در ايـن روز آغاز مى شود, سالى است با اميدها و با امكانات فراوان و انشاء الله با تـوكل به خـدا, سالـى متناسب با خواستها و ارزشهاى ملت ايران است.
از مهمترين خصوصيات امسال, اين است كه مصادف با صدميـن سال ولادت امام بزرگـوار ماست, به هميـن مناسبت جـا دارد كه ايـن سال را, سـال امـام خمينـى (رحمه الله عليه) بدانيم و بناميـم. فقط هـم ناميدن و عنـوان, كافى نيست, بايد ان شاء الله همه سعى كنند شخصيت بزرگـوار امام خمينى را بـا همان ابعاد عظيـم, به درستـى شناسايـى كننـد و خصـوصيات آن را انشاء الله در زندگى خـود و زندگى ملت و عرض و طول معنوى كشور, اعمال و پياده كنند.
طبق ارزيابى مـن, امام بزرگـوار ما مظهر تجديد حيات تاريخى ملت ايران است, ملت ايران در طول قرنهاى متمادى گذشته- محكوم حاكميت كسانى بـود كه اساس حكـومت و مشـروعيت آنها متكـى به زور بـود, با زور و بـا راه انداختـن كشتارها و حوادث خونين, بر سر كار مىآمدند. حكام ايـن كشور, مدتـى را با جباريت و استبداد و خـودكامگى زندگى مى كردند. البته بعضى انسانهاى با توان و با عرضه اى هـم بـودند كه مى توانستند در همان مدت, لااقل اقتدار ملت ايران را به نحـوى در ميدانى از ميدانها نشان بدهند, ولى بعضى هميـن را هم نداشتند بعد هـم كه از دنيا مى رفتند, وراث آنها فرزند آنها, برادر يا برادر زاده آنها- بـدون هيچ استحقاقـى بر سركار مىآمد, بدون ايـن كه مردم, هيچ نقشى در گزينش, در انتخاب و درخواستـن و پذيـرفتـن و پسنـديـدن آنها داشته بـاشند.
ملت ايران, قرنها اين جـورى زندگى كرده بـود, آخرين آنها هميـن حكومت وابسته و فاسـدى بـود كه با كـودتا سركار آمـد و در طـول پنجاه و چند سال, با ديكتاتـورى حكمـرانـى كـرد و با چـوب حـراج زدن به هستـى ملت ايـران, سـالهاى آخـر حكـومت خـود را گذرانـد.
امام بزرگوار, با فكر روشـن و منش خردمندانه خود, با اراده و تصميم قـوى و قاطع خود, با روحيات و خصلتهاى والاى انسانى خـود, و با تعبد و ايمان حقيقـى به دين كه در وجـود او بـود- با ايـن چند خصـوصيت ممتاز تـوانست انعكاس دهنده آرزوهاى مردم بشـود و فرياد مردم, ندا و خـواست مردم را تجسـم و تبلور ببخشد. وقتى كه مردم خواستهاى خود را در وجـود اين مرد و در پيام او منعكـس ديدند, به دنبال او حركت كردند ايـن موج خروشان و ايـن درياى عظيـم و طوفانى, توانست كارهاى بزرگى بكند و ملت را از آن وضعيت, نجات داد و ايران و ايرانـى در مسير جديدى قدم گذاشت در مسير حضـور مردم, انتخاب مردم, اهميت دادن به خـواست و عقيـده و گـرايـش مـردم, در اهميت دادن به مصلحت و نفع و سـود مـردم و در ارزش بخشيـدن به شخصيت و عزت ملت ايـران و در ايـن راه, قـدم بـرداشت.
امام بزرگوار ما و جمهورى اسلامـى- به فضل پـروردگار- در هميـن راه, پيش رفت. امـروز ملت ايـران در دنيـا, ملت عزيزى است, در درون خـود احســـاس تـوانايى و اقتدار و عزت مـى كند. ملت ايران, از تحقير قدرتهاى بزرگ و ظالـم و سلطه گران, خـود را نجات داد. ملت ايران در مسير ايجاد زندگى خـوب و مطلـوب حيات طيبه قرار گرفت. البته ايـن مسير, به سـرعت و بـى مانع طـى نمـى شـود, اما اگر ملت ايران و برگزيدگان آنها يعنـى مسئولان كشـور با همان خصـوصياتى كه امام بزرگـوار ما مظهر آن بـود, يعنى فكر روشـن و روشـن خـردمنـدانه, سپـس اراده و تصميـم و عزم راسخ و قاطع و آنگاه, خلقيات انسانى و والا و بالاخره, تديـن و تعبـد و ايمان دينـى و اعتقاد راسخ به ارزشهاى اسلامـى و قـرآنـى كه ايـن چهار خصـوصيت, چهار خصوصيت ممتاز امام و راه امام بوده است و ان شاء الله خـواهد بـود در هميـن مسير حـركت بكنند, ان شاء الله به اهـداف بزرگ خـواهنـد رسيـد.
مـن اميـدوارم امسال كه سـال امام خمينـى و زنـده كننـده ياد امـام بزرگوار و فرصتى براى بررسى هر چه بيشتر در زندگى و خصـوصيات و اهداف و غايات مـورد نظر آن بزرگـوار است, سال مباركى براى ملت ايران و سال موفقيتهاى بزرگ براى مسئولان كشـور باشد, سالى باشد كه ان شاء الله ما بتـوانيـم ايـن راه روشن را با عزم قاطع و با فكر روشـن, هر چه بهتـر ادامه بدهيم و پيش ببريم.
از مسئولان كشـور هـم مـى خـواهـم كه خـود را هـر چه بيشتـر با هميـن خصـوصيات, تطبيق بكنند, در خدمت مردم و براى مردم باشند و سعى در رفع مشكلات مردم بكنند.
البته- بلاشك- مسئولين دلسوز كشور, در هميـن راه قدم مى گذارند و سير مى كنند و هميـن جور هم عمل مى كنند, مـن تاكيد مى كنـم كه هر چه بيشتر, همه وجـود و همه تـوان خـود را به كـار ببـرند.
از آحاد ملت عزيز هم مى خواهـم كه مثل هميشه, پشت سر مسئولان و همراه و كمك كار آنها باشند, تا ملت و دولت بتـواننـد بـر دشمنيهاى دشمنان, فايق بيايند و انشاء الله كشور و ملت را به اهداف بزرگ خـود برسانند.

و السلام عليكم و رحمه الله و بركاته

دسته ها : نوروز ورهبري
دوشنبه جهاردهم 12 1391 20:19

پيام مقام معظم رهبري به مناسبت آغاز سال 1385

بسم ‏اللَّه ‏الرّحمن‏ الرّحيم‏

يا مقلّب القلوب و الأبصار، يا مدبّر الليل و النّهار، يا محوّل الحول و الأحوال، حوّل حالنا الى احسن الحال.

اللّهم صلّ على على ا‏بن ‏موسى ‏الرّضا المرتضى الامام التّقى النّقى.

عيد نوروز و فرا رسيدن سال نوِ شمسى را به همه‏ ى هم ‏ميهنان عزيزمان تبريك عرض مى ‏كنم؛ همچنين به همه ‏ى ايرانيان در سراسر عالم و در هر جاى دنيا كه زندگى مى ‏كنند؛ و نيز به همه ‏ى ملتهايى كه نوروز را گرامى مى دارند. به طور خاص تبريك عرض مى ‏كنم به خانواده ‏هاى معظم شهيدان عزيزمان و به جانبازان و خانواد‏ه هاشان و به همه‏ ى ايثارگران و فعالان عرصه ‏ى حيات ملت ايران.

عيد نوروز، سرآغاز طراوت طبيعت و جوان شدن جهان و تازه شدن فضاى زندگى طبيعى انسان است. و چه نيكوست كه همراه با طراوت جهان، جان و دل انسان هم طراوت پيدا كند؛ طراوت جان و دل با ذكر خدا، با درخواست كمك از پروردگار، با روياندن نهال خيرخواهى و نيك‏خواهى براى همه ‏ى برادران و خواهران و براى همه‏ ى بشريت.

رسم نوروز در درون خود زيبايى ‏هاى زيادى را دارد؛ علاوه بر اينكه در هر نقطه، ايرانيان اين لحظه‏ى تحويل را با نام خدا و با درخواست تحول اساسى در زندگى ‏شان آغاز مى‏ كنند. يكى از زيباترين رسمهاى موجود در عيد نوروز، رسم ديد و بازديد و صله‏ ى ارحام و مستحكم كردن روابط و پيوندهاى عاطفى ميان افراد جامعه است. اين را اگر با بعضى از جشنهاى ملىِ ملتهاى ديگر - كه همراه با كارهاى غير اخلاقى و به دور از اين ارتباطات عاطفى است - مقايسه كنيم، آن وقت درمى ‏يابيم كه جشن ملى و آغاز سال نوِ ما ايرانيان علاوه بر تقارن با بهار طبيعت كه يك امتيازى است، چه خصوصيات نجيبانه و مهربانانه ‏اى در خود دارد. شادى دلها، لبخند و تبريك و خوش‏آمدگويى به يكديگر و پى گرفتن روابط انسانى و نو كردن محيط زندگى از رسوم بسيار خوب و مطلوبى است كه ايرانيان از گذشته تا امروز به آن پايبند بوده ‏اند و اينها همه مورد تأييد آئين مقدس اسلام و شرع اسلامى است.

نگاهى به سال 85 داريم كه منقضى م ى‏شود و نگاهى به سال 86، كه از اين لحظات آغاز مى ‏شود: سال 85 متبرك بود به نام مبارك پيامبر اعظم (صلّى ‏اللَّه‏ عليه ‏واله‏ و سلّم) و از آغاز تا انجام آن، مشحون از ذكر آن بزرگوار و تلاش براى معرفت بيشتر نسبت به پيامبر گرامى و خصوصيات زندگى آن بزرگوار و حالات و درسها و آموزه‏هاى آن پيامبر عظيم ‏الشأن بود. البته جا براى معرفت پيامبر باز هم بسيار گسترده است و همه‏ى سالهاى ما در واقع سال پيامبر اعظم است. سال 85 مثل همه‏ى سالهاى ديگر و مثل همه‏ ى زندگى انسان از حوادث گوناگون، از تلخى ‏ها و شيرينى ‏ها، از شادى ‏ها و غم‏ها آكنده بود. همه‏ى زندگى همين‏جور است. اما در يك نگاه جمع‏بندى شده، من مى ‏توانم با اطمينان اين را به ملت عزيزمان عرض كنم كه در سال 85، موفقيتهاى ملت ايران بيش از تلخى ‏ها و ناكامى ‏ها بود؛ پيشرفتهاى ما بيش از توقفها و سكونهاى ما بود؛ شادى ‏هاى حوادث بيش از تلخى‏ها بود. در عرصه‏ى داخلى تلاشهاى متراكم براى پيشرفت كشور، در همه جا ديده شد؛ تصميم‏هاى بجا و خوب از سوى مسئولان و تحرك عمومى در اين زمينه‏ ها تحرك مطلوبى بود كه در سخنرانى(1) ان‏شاءاللَّه در اين زمينه توضيحات بيشترى را به ملت عزيزمان عرض خواهم كرد.

در عرصه‏ ى بين‏المللى و سياسى جهانى هم پيشرفتهاى نظام جمهورى اسلامى ايران پيشرفتهاى چشمگيرى بود. ملت ما و كشور ما به بركت نظام جمهورى اسلامى در دنيا سرافراز شد؛ ابهت ملى ما و نگاه مهربانانه‏ى مردم ما نسبت به ملتهاى جهان و ملتهاى مسلمان در همه‏ى حوادث آشكار شد؛ عزم راسخ ملى ما در زمينه‏ هاى علمى، در تحرك اقتصادى براى ديگران تا حدود بسيارى روشن شد. ما در مسائل داخلى و مسائل خارجى بحمداللَّه پيشرفتهاى زيادى داشتيم.

در سال 86 ادامه ‏ى حركت ملىِ ما بايد يك ادامه‏ى متناسب با نيازهاى ملت ما باشد. اين يك حقيقتى است كه ملت ايران بر اثر تسلط قدرتهاى طاغوتى و قدرتهاى فاسد و دولتهاى وابسته يا بى‏كفايت در طول دهها سال - شايد نزديك به دويست سال - دچار عقب‏ماندگى‏ هاى زيادى در عرصه ‏هاى گوناگون بوده است. امروز كه ملت ايران به بركت اسلام و نظام جمهورى اسلامى به خودآگاهى و اعتماد به نفس دست يافته است، بايد ما اين فاصله ‏هاى طولانى را با سرعت طى كنيم. ما فاصله‏هاى بسيار زيادى با آنچه كه شأن ايران سربلند و پُرافتخار است، داريم؛ اين فاصله‏ ها جز با همت بلند، جز با اميد بى ‏پايان، جز با تلاش همه‏جانبه‏ى ملى ميسر نخواهد شد.

ملت ما هدف روشنى دارد؛ هدف بزرگ ملى ما «استقلال ملى، عزت ملى و رفاه عمومى ملت» است. همه ‏ى اينها به بركت اسلام و ايمان اسلامى تحقق ‏يافتنى است. ما اين را تجربه كرديم و دريافتيم. ملت ما ظرفيت بسيار زيادى براى پيمودن راههاى دشوار به سوى آينده‏هاى محبوب و مطلوب دارد. ظرفيت ملى ما، اگر به طور كامل و همه‏ جانبه مورد استفاده قرار بگيرد، بدون ترديد ملت ايران خواهد توانست به همه‏ ى اميدها و آرزوهاى خود دست پيدا كند.

تحرك ملت ايران به بركت اسلام آغاز شد و اين بيدارى و اين اميد و اين اعتماد به نفس روز به ‏روز تا امروز بيشتر شد و ما هر سالى كه نو مى ‏شود، بايد عزم خود را نو كنيم و پا را در ميدانهاى تازه ‏ترى بگذاريم.

بديهى است كه يك ملت زنده، با چالشها مواجه است؛ چالشها، لازمه ‏ى زنده بودن است. هر موجود زنده‏اى بايد هزينه ‏ى زنده بودنِ خود را بپردازد تا بتواند به اهداف خود دست پيدا كند. زنده بودن همراه با چالش هاست؛ همراه با مانع هاست؛ از مانعها بايد عبور كرد. احياناً همراه با دشمنى ‏هاست؛ براى دشمنى ‏ها بايد تدبير و انديشه‏ى راسخ داشت. عزم قوى را بايد دستمايه‏ ى اين حركت كرد. ملت ايران نيازمند اين عزم ملى است كه تا امروز هم اين عزم را نشان داده است و روز به ‏روز بايد پايه ‏هاى اين عزم مستحكم ‏تر بشود.

با نگاه به حوادث و مسائل جهانى بروشنى درمى ‏يابيم كه دشمنان ملت ايران درصدد آنند كه دشمنى خود را از دو راه با ملت ايران به تحقق برسانند (آنچه كه امروز در دنيا محسوس است اين است). يكى، ايجاد تفرقه در ميان صفوف ملت؛ از بين بردن يكپارچگى ملت ايران؛ و از دست ملت ايران اين نيروى عظيم وحدت را ربودن و آنها را به اختلافات داخلى سرگرم كردن. و دومى، ايجاد مشكلات اقتصادى و تلاش براى توقف ملت ايران در زمينه‏هاى گوناگون سازندگى كشور و رفاه عمومى خود. اين دو، چيزى است كه در نقشه‏ هاى كوتاه‏ مدت و ميان‏مدت دشمنان ما به طور محسوس وجود دارد كه اگر خود آنها هم بر زبان نياورده بودند، قابل حدس بود؛ ولى دشمنان ما خودشان هم به هر دو نكته اعتراف كردند.

در سال 86 هم در زمينه‏ ى تلاش اقتصادى بايد همه‏ ى نيروهاى ملى، نيروهاى معتقد به آرمانهاى بلند ملت ايران، مسئولان كشور، جوانان پُرنشاط، دست به دست هم بدهند و تلاش كنند. ميدان براى تلاش اقتصادى گسترده است؛ بخصوص با ابلاغ سياستهاى اصل 44 قانون اساسى و آنچه كه به مسئولان توصيه و به آنها تأكيد شد و آنها هم عزم خودشان را نسبت به اين قضيه ابراز كردند، ميدان تلاش اقتصادى براى مردم گشوده است و راهها باز است. مسئولان بايد براى مردم تشريح كنند امكانهايى را كه در اختيار مردم وجود دارد و خودشان هم بايد تلاش كنند. كشور ما ظرفيت اقتصادى بسيار زيادى دارد و مى ‏توان براى بناى يك جامعه‏ى برخوردار از رفاه، تلاش و كار كرد.

مسأله‏ ى ديگر، مسأله‏ ى اتحاد عمومى مردم است. دشمنان با تبليغات خود، با جنگ روانى خود، با تلاشهاى موذيانه ‏ى گوناگون خود سعى مى‏ كنند بين صفوف ملت ايران اختلاف بيندازند؛ به بهانه‏ ى قوميت، به بهانه‏ى مذهب، به بهانه‏ ى گرايشهاى صنفى، وحدت كلمه‏ ى ملت را از بين ببرند؛ علاوه‏ ى بر اين، در سطح دنياى اسلام هم يك تلاش وسيع عميقى از سوى دشمن محسوس است براى اينكه ميان ملت ايران و جوامع گوناگون مسلمان ديگر فاصله بيندازند؛ اختلاف مذهبى را بزرگ كنند؛ جنگ شيعه و سنى را در هر نقطه‏اى از دنيا كه ممكن باشد، به وجود بياورند و عظمت و ابهت ملت ايران را در ميان ملتهاى ديگر - كه روز به ‏روز بحمداللَّه تا امروز بيشتر شده - از بين ببرند.

ملت ما بايد هشيار باشد. تلاش براى سازندگى كشور و عمده ‏تر و مهمتر از آن، تلاش براى اتحاد كلمه و يكپارچگى ملى و اتحاد امت اسلامى ادامه يابد. عاقلانه، هوشيارانه، خردمندانه و مدبرانه بايستى اين اتحاد را حفظ كرد و روز به ‏روز تقويت كرد. من به همين جهت به مسأله ‏ى اتحاد كلمه‏ ى ملتمان اهميت مى ‏دهم. و به نظر من امسال، سالِ «اتحاد ملى و انسجام اسلامى» است؛ يعنى در درون ملت ما اتحاد كلمه‏ى همه ‏ى آحاد ملت و قوميتهاى گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملى؛ و در سطح بين‏ المللى، انسجام ميان همه ‏ى مسلمانان و روابط برادرانه‏ ى ميان آحاد امت اسلامى از مذاهب گوناگون و وحدت كلمه ‏ى آنها.

امروز عظمت اسلام هم وابسته به استقلال ملتها و عزم راسخ ملتهاست و ملت مسلمان ايران در اين راه تاكنون بحمداللَّه پرچمدار بوده است و پرچمدار هم خواهد بود.

از خداوند متعال براى روح ملكوتى امام بزرگوارمان كه اين راه را به روى ما گشود، طلب آمرزش و تعالى درجات مى‏ كنيم و اميدوارم ملت ايران در اين راه موفق و مؤيد باشند.

 

والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته‏
دسته ها : نوروز ورهبري
يکشنبه سیزدهم 12 1391 20:20

پيام نوروزى رهبر معظم انقلاب در آغاز سال 1382

بسم الله الرحمن الرحيم
يا مقلب القلوب والابصار,يا مدبر الليل و النهار,يا محول الحول و الاحوال,حول حالنا الى احسن الحال

فرا رسيدن سال نو را به همه هم ميهنان عزيزمان تبريك عرض مي كنم و درود و سلام مي فرستم بر سرور آزادگان و سيد شهيدان حضرت حسين بن علي عليه السلام و نيز بر روح مطهر امام راحل و ارواح طيبه شهيدان بزرگوار.
دفتر عمر ما ورقي ديگر خورد و برگي افزوده شد بر كتاب قطور عمر تاريخ ملت ايران، سطور اين ورقها و نوشته هاي اين كتاب ها، سرنوشت ساز آينده افراد ملت ها است مردم بسياري در سطور برگ هر سال زندگي، كلمات زرين و ارزشمندي را ثبت كرده اند و در خوشبختي خود و آينده خود و آفاق روشني كه در انتظار آن هستند تاثير كم يا زيادي گذاشتند بعضي از ما هم كوتاهي هايي كرده ايم و تاثير همه اين نيكي ها و خوبي ها يا بدي ها و كوتاهي ها به خود ما بر مي گردد. از خداوند متعال مسئلت مي كنم كه در سال آينده كلمات نيك يعني كارهايي كه ازما سر مي زند و در جهت اهداف عاليه الهي انساني و داراي سود براي خود ما، دنيا و آخرت ما و براي ملت ماست بيشتر باشد از كارهايي و جملاتي كه موجب كوتاهي ، موجب عقب ماندگي و موجب پشيماني است.
در سالي كه گذشت دو مبارزه را ما به ملت ايران وبه مسئولان توصيه كرديم يكي مبارزه با بيكاري بود يعني تلاش براي ايجاد اشتغال در كشور و يكي مبارزه با فساد بود يعني تلاش براي ريشه كن كردن اين گرداب مهيبي كه همه فعاليت هاي نيك را مي تواند ببلعد و از بين ببرد. معناي تاكيد من به مسئولان اين بود كه در ميان فعاليتهاي فراوان كه دستگاه هاي مختلف كه مسئولان گوناگون كشور، متعهد آن هستند اين دو بايد برجستگي خاصي پيدا كند ضمن اينكه همه كارها بايد در جريان عادي خود حركت بكند اين دو حركت، اين دو مبارزه به شكل حقيقتا مبارزه اي پيش برود. محصول آنچه كه انجام گرفته است البته تحسين برانگيز است اگر چه قانع كننده و كافي نيست، علت هم اين است كه كارهاي بزرگ اگر درست بخواهد انجام بگيرد، در زمان هاي متناسب خود انجام مي گيرد بصورت برقي و ضربتي نمي شود كارهاي بزرگ را با اتقان انجام داد. هم قوه مجريه در بخش اشتغال فعاليتهاي مفيدي كرده اند، هم قوه مجريه و قضائيه در بخش مبازره با فساد، فساد اقتصادي و مالي تلاش هاي خوبي را انجام داده اند دولت در زمينه پيشگيري و قوه قضائيه درزمينه تعقيب قضايي. وليكن آنچه كه انجام گرفته است فقط شروع كار است ما شروع را هم قدر مي دانيم آن را هم دست كم نمي گيريم لكن آن وقتي شروع ارزش دارد كه ادامه پيدا كند البته مبارزه با فساد لزوما هميشه همراه با جنجال و هياهو نيست ممكن است در مواردي جنجال هم باشد ممكن است بدون جنجال اين كار صورت بگيرد منتظر غوغا و جنجال و تبليغات در اين زمينه نبايد بود منتظركار بايد بود. و من اميدوارم آنچه را كه مسئولان محترم چه در قوه مجريه ، چه در قوه قضائيه و همچنين چه در قوه مقننه كه بايد حتما به اين مبارزه بپيوندد قوه مقننه هم ، آنچه اين سه قوه انجام مي دهند همان باشد كه شيريني آن در كام مردم عزيز ما بنشيند و آثار آن را حس كنند .
بنابراين امسال هم مبارزه براي بيكاري و مبارزه براي ريشه كردن فساد مالي و اقتصادي در دستگاه هاي دولتي بايد ادامه پيدا كند . و آنچه كه من امسال اضافه مي كنم و بر آن تاكيد مي ورزم اين است كه همه مسئولان در سه قوه بايد نهضتي را شروع كنند براي خدمت رساني به مردم . ما انواع و اقسام كارها و برنامه ها را ممكن است درپيش رو داشته باشيم و اجرا كنيم ، بايد در ميان اينها آنچه خدمت رساني آن عميق تر و ماندگارتر و ضمنا زود بازده تر و بالخصوص بيشتر متوجه قشرهاي مستضعف و محروم و محتاج كمك است، اينطور برنامه ها بايستي اولويت پيدا كند ، هم اقدام كنند هم اقدام مدبرانه و با برنامه ريزي باشد و هم گزارش آن را به مردم بدهند و مردم را در قبال يك گزارش درست و متقن، مختار به قضاوت كنند كه مردم بتوانند كارآمدي نظام را بچشم ببينند و نسبت به آن قضاوت پيدا كنند .
نهضت خدمت رساني به مردم هم يك مبارزه بزرگ و سنگين است زيرا خدمت رساندن به عموم مردم با منافع بعض گروهاي خاص تضاد پيدا مي كند و اينجا است كه بايد با مبارزه با همت ، با عزمي راسخ وارد ميدان شد و بايد بشويم و خطاب من به همه مسئولان سه قوه و به همه كارگزاران كشور و به همه گروه هاي سياسي است اين را رقابت اصلي بدانند من قبلا هم گفتم رقابت مشروع، رقابت مقبول از نظر مردم و از نظر ما امروز در كشور صرفا رقابت براي خدمت كردن به مردم است . رقابتهاي سياسي وغالبا بر سر چيزهاي پوچ و در موارد بسياري منتهي به دعواها و جنجالهاي مضر، اينها جزء رقابتهايي نيست كه ما اين را بپذيريم براي كشور و بپسنديم و رقابت براي قبضه كردن قدرت هم در اسلام وجود ندارد. كساني فقط براي قدرت مشغول رقابت بشوند و تلاش كنند كار كنند تا قدرت سياسي را در دست بگيرند. بنابراين رقابت صحيح ، رقابت مشروع، رقابت مقبول، رقابت در خدمت رساني است. نهضت خدمت رساني به مردم را همه جدي بگيرند و مردم اين را مطالبه كنند، مسئولان اين را برنامه ريزي كنند، مجريان اين را عمل كنند و اجرا كنند و كارآمدي نظام را كه دشمن بيشترين تلاشش اين است كه اين را انكار بكند عينا و بطور ملوس به مردم ثابت كنيم .
ما امسال سال نو را در حالي آغاز مي كنيم كه متاسفانه يك جنگ خانمان سوز ، يك جنگ ظالمانه و يك جنگ مبتني بر قلدري و زور گويي در همسايگي ما ، در نزديك مرزهاي ما در جريان است . متاسفانه آمريكا و پشت سر او بعضي از كشورهاي ديگر از جمله انگليس به تبع انگيزه هاي شيطاني يك حركتي را آغاز كرده اند كه اگر چه شروعش با آنها بوده است اما معلوم نيست كه ختم اين نزاع هم به دست آنها و در اختيار آنها باشد . مگر اينكه هر چه سريعتر خودشان را از معركه عقب بكشند و به اين فاجعه انساني پايان دهند . اين اولين باري نيست كه آمريكا در پنجاه سال گذشته جنگي را آغاز مي كند و ملتي را دچار دردسر بزرگ خونريزي و جنگ مي كند. اولين باري هم نيست كه كشوري را بزور مي خواهد اشغال كند. او قبلا قضاياي ديگري را در شرق آسيا ، در آفريقا ، در آمريكاي لاتين كه آلان يكي از ايالتهاي متحده آمريكا ست مشاهده كرده ايم و اتفاقا در همه اين موارد هم اگر در كوتاه مدت احيانا پيروزي هايي نصيب آمريكا شده است در دراز مدت از دست ملتها تو دهني سخت خورده است . اين حكومتي كه آمريكا در ويتنام جنوبي امروز از آن دفاع مي كرد كجاست؟ پينوشه كه در شيلي ، آمريكا او را سركار آورد كجاست؟ نيروهاي غير قانوني كه با پول آمريكا يا با پول نفت عمال آمريكا بر سر كار آمده بودند چه در افغانستان ، چه در مناطق ديگر ، چه در ايران كجاست؟ در آفريقا آنجايي كه آمريكا حضور پيدا كرد و با فاجعه آفريني او در آنجا حاصل شد و بالاخره ناچار شد با خيل ذلت و سرافكندگي آنجا را ترك كند در اين قضايا هيچيك موفق نبوده است ، در اين قضيه هم همينطور خواهد شد.
اين جنگ كه امروز آمريكا و انگليس آن را براه انداخته اند، در معارضه قطعي با افكار عمومي مردم جهان دارد اتفاق مي افتد. همه صاحب نظران دنيا و افكار عمومي مردم جهان اين جنگ را و راه اندازندگان اين جنگ را محكوم كرده اند. آن ها كه ادعا مي كنند كه به آراي انسانها ارزش قائل هستند بدون اعتنا به اين افكار عمومي كاري مي خواستند بكنند انجام بدهند انجام دادند . هدفشان هم اشغال عراق، سلطه بر منطقه خاورميانه، سلطه بر گنجينه گرانقيمت نفت، چه نفت عراق، چه نفت منطقه و حمايت و حراست از موجوديت دولت نامشروع صهيونيستي است، اينها هدفشان است .
در يك چنين شرايطي البته من اولا دعا مي كنم براي ملت عراق و از ديكتاتور عراق و رژيم بعثي عراق دفاع نمي كنيم ما بهتر از هر كسي مي شناسيم اينها را ، ما موشكهاي آن ها را ، مواد شيميايي آنها را با پوست و گوشت و جان خودمان و جوانانمان حس كرديم و لمس كرده ايم . اما آنها بخاطر اين چيزها نيامده اند، آنها دروغ مي گويند، آنها خودشان صدام حسين را تجهيز كرده اند به اين تجهيزات مرگبار، كه حالا يكي يكي آن ها را مي خواهند از او بازخواست كنند و خودشان را بي طرف و مدعي بحساب مي آورند . بنابراين دفاع ما از ملت عراق است سرنوشت آينده عراق هم جز به دست ملت عراق به دست هيچ كس ديگري نه سازمان ملل نه دولت ها و قدرتها نيست . خود ملت عراق، اين ملت كهن و باستاني كه داراي تمدن عميق و عريض، و داراي شخصيتها و انسانهاي برجسته، اين ملت است كه بايد سرنوشت خود را معين كند. هريك انساني در عراق يك راي دارد تا مجموع اين آرا بتواند آينده عراق را و حكومت عراق را معين كند . بنابراين ما اين جنگ را محكوم مي كنيم و دلسوزي و جانبداري خودمان را از مردم عراق اعلام مي كنيم و معتقديم هر چه سريعتر اين جنگ بايد متوقف بشود و عقيده داريم كه اگراين جنگ را متوقف نكنند بلاشك بزيان مهاجمين تمام خواهد شد و ضربه اين به خودشان خواهد خورد. به ملت عزيز خودمان هم عرض مي كنم اين آمريكا است ! اين چهره بي نقاب آمريكا ست كه آنجايي كه لازم بداند و منافع ملي خودشان را ولو بصورت نامشروع و غير قانوني تعريف بكند حرفي ندارد كه به يك ملت، به شهرها حمله بكند. همين تازه به من اطلاع رسيد در شهر بصره آتش باري زيادي را راه انداخته اند در بغداد هم كه از صبح، از قبل شروع كرده اند و فجايع فراواني را آنها براه انداخته اند. و مي بينيد اين چهره بي نقاب استكبار جهاني است، اين استكباري كه انقلاب اسلامي در شمار واژگان سياسي دنيا وارد كرد معني آن اين است ، يعني دولتي با تكيه به اينكه سلاح دارد، زور دارد و مي تواند به منافع ملي ديگران تجاوز كند اسمش را هم بگذارد مطالبه منافع ملي يا دفاع از حقوق ملي يا از اين شعارهاي دروغين و خدعه آميز.
ملت ايران بايستي همچنان كه بحمدالله تاكنون آگاه بوده اند، آگاه تر باشند، آمريكا را بشناسند، انگليس را بشناسند ، استكبار را درست بشناسند و خودشان را براي مقابله هاي احتمالي نه فقط در زمينه نظامي، در زمينه فرهنگي، در زمينه سياسي، در زمينه اقتصادي آماده مواجهه كنند.
پيام من به جوانان كشورمان، خطاب من به آنها اين است كه همت كنيد عزم و اراده خودتان را تقويت كنيد، شجاعانه در ميدان هاي گوناگون خودتان را مهيا كنيد و آماده باشيد . ما ممكن است جنگ نظامي هرگز نداشته باشيم اما جنگ سياسي و جنگ اقتصادي و جنگ فرهنگي بخصوص يقينا خواهيم داشت. به مسئولين مجددا توصيه مي كنم كه حساب ها را طوري تنظيم كنند، برنامه ها را طوري تدوين كنند كه جوانان كشور ما بتوانند مزه شيرين مبارزه با فساد و تلاش براي خدمت رساني را بچشند وحقيقتا احساس كنند.
دعا مي كنم كه خداي متعال به مسئولين اين توفيق را بدهد و به ملت عزيزمان سرافرازي ، كاميابي و سعادت و عزت عطا فرمايد. و توجهات حضرت ولي عصر ارواحنا فداه و دعاي مستجاب آن حضرت را شامل حال ملت عزيزمان قرار دهد.

والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

دسته ها : نوروز ورهبري
يکشنبه سیزدهم 12 1391 20:20

پيام نوروزى رهبر معظم انقلاب در آغاز سال 1377

بسم الله الرحمن الرحيم
يا مقلب القلوب والابصار,يا مدبر الليل و النهار,يا محول الحول و الاحوال,حول حالنا الى احسن الحال

فرا رسيدن عيد سعيد نوروز را كه سرآغاز بهار طبيعت و بهار جسم و جان انسان است ، به همه هم ميهنان عزيز و به همه ايرانيان در هر جاى عالم كه هستند، صميمانه تبريك عرض مى كنم ؛ مخصوصا به خانواده هاى عزيز ايثارگر، خانواده هاى عزيز شهداى گرانقدرمان ، اسرا و جانبازان و آزادگان و خانواده هايشان ، و همه كسانى كه در راه اعتلاى نظام مقدس جمهورى اسلامى و ايران عزيز، تلاش و مجاهدت دارند.
همچنين به ملتهايى كه نوروز را گرامى مى دارند ، بخصوص به ملتهاى آسياى ميانه و افغانستان ، و بالاخص به مردم تاجيكستان و جمهورى آذربايجان ، تبريك عرض مى كنم.
اميدوارم سرآغاز سال جديد، سرآغاز روزهاى نو، زيبا و بانشاط و سرشار از سعادت و خوشبختى براى مردم عزيزمان در چهارگوشه كشور و در همه جاى ميهن بزرگ و پهناورمان باشد.
در اين دعاى پُرمغزى كه در آغاز سخن ، تلاوت شد و بر زبان همه جارى است ، از خداى متعال درخواست مى كنيم كه حال ما را به بهترين حالات برگرداند. هرجا كه باشيم و هرچه نيكويى در حال ما باشد، نيكوتر از آن هم هست ؛ ما از خداوند متعال در اين دعا، درخواست مى كنيم كه حال ما را به بهترين حالات برساند. اين درخواست ، مخصوص حال شخصى نيست ؛ بلكه درباره كسان خود، ملت خود، و در يك دايره وسيعتر، درباره بشر و انسانيت است .
البته بايد توجه داشته باشيم كه دگرگونى هر پديده يى در عالم ، به دست انسان است و همه تحولها با اراده انسان ، انجام مى گيرد. انسان اگر بخواهد در وضعيت جامعه خود، كشور خود و زندگى خود، تحول ايجاد كند، بايد اين تحول را در خود آغاز كند - تحول اخلاقى ، تحول درونى ، رفتن به سوى صفا و انسانيت ، عبوديت پروردگار و تسليم در مقابل اراده خداوند عالم و آفريننده هستى - كه اين تحول ، سعادت انسانها را متضمن است .
بشر هرچه ناراحتى و رنج و دشوارى تحمل مى كند، بر اثر دورى از راه خدا و سركشى در مقابل احكام الهى است . بحمداللّه مردم كشور ما در اين راه ، حركت بزرگى را آغاز كرده و در اين حركت ، پيش رفته اند؛ و من اميدوارم هرچه مى گذرد، مردم ما از لحاظ اخلاق فردى و جمعى ، از لحاظ ايجاد صفات و خصال ممتاز بشرى در درون خودشان ، پيشتر بروند و با دوستان ، با صفا و محبت و با مروت هرچه بيشتر، با بيگانگان با هوشيارى و بيدارى هرچه بيشتر، و با دشمنان با سرسختى هرچه بيشتر مواجه بشوند، تا ان شا اللّه بتوانند كشتى نجات خودشان را به ساحلهاى امن و امان الهى برسانند.
سالى را كه پشت سر گذاشتيم ، سال پر از حوادث بزرگ ، و البته در ميان آنها حوادث بسيار شيرين و احيانا حوادث تلخ بود. به نظر من يكى از بزرگترين حوادث سالى كه بر ما گذشت ، حادثه انتخابات رياست جمهورى و شركت عظيم مردم در اين انتخابات بود؛ كه قطعا نظام جمهورى اسلامى را سرافراز و سربلند، و داعيه هاى جمهورى اسلامى را در چشم جهانيان ، متقن و متكى به استدلال كرد.
يكى از بزرگترين شاخصهاى مردمى بودن حكومتها در دنيا، عبارت است از همين كه مردم در انتخابات و گزينشهاى بزرگ ملى ، چه قدر شركت مى كنند. در آن جايى كه بيش از هشتاد درصد حايزين شرايط مردم ، در پاى صندوقها شركت مى كنند - يعنى كشور ما - در معيارهاى جهانى با همه منطقها و زبانهايى كه امروز در دنيا، در عالم سياست و مسايل سياسى و اجتماعى مطرح و قابل فهم است ، اين حكومت و نظام ، نظامى مردمى است ؛ نظامى است كه در آن ، حضور مردم محسوس است و نزديك به سى ميليون نفر در انتخابات ، شركت كردند!
بحمداللّه گزينش خوبى هم انجام دادند و رئيس جمهور محترم ما را كه از فرزندان انقلاب ، از كارگزاران طولانى دوران انقلاب ، از خاندان پيغمبر و از ملبسين به كسوت روحانى از كسانى است كه در راه دانشهاى دينى ، سالهاى متمادى زحمت كشيده و تلاش كرده اند. بحمداللّه چهره موجه و مقبول مردم ، انتخاب شد.
اين انتخابات ، با حضور سى ميليونى مردم و با گزينش بيست ميليونى يك رئيس جمهور، سند محكمى براى جمهورى اسلامى بود كه برخلاف داعيه و خواست دشمنان ، نظام جمهورى اسلامى در ميان مردم ، داراى محبوبيت متزايد است ؛ و اين براى جمهورى اسلامى ، خيلى باارزش بود.
بحمداللّه در همه صحنه ها موفقيتهاى بزرگى داشتيم كه شايد بتوان گفت اين انتخابات ، بزرگترين آنها بود. در صحنه مسايل خارجى هم همين طور بود. بعضى از دولتهاى اروپايى ، با طرح دعاوى نامعقول ، سعى داشتند جمهورى اسلامى را به عقب نشينى وادار كنند؛ كه ايستادگى ، استقامت ، درايت و تدبير و اتكا به ارزشهاى انقلاب و اسلام و گزينش آن راهى كه امام بزرگوارمان در طول ده سال اول انقلاب پيمودند، موجب شد كه نتوانستند اين مقصود خودشان را محقق كنند! آنها عقب نشينى كردند و جمهورى اسلامى در آزمايش سفراى كشورهاى اروپايى كه يك جا از كشورمان خارج شده بودند، سربلند بيرون آمد و همه به اين معنا اعتراف كردند!
از اول سال 76 تا همين اواخر، پى درپى اظهارات جهانى از سوى خود امريكاييها و ديگران - حتى عناصر و رجال خود امريكا - بارها بر زبان آوردند كه در هماوردى در مقابل جمهورى اسلامى ، نتوانستند موفقيتى كسب كنند، و جمهورى اسلامى در همه ميدانها - در ميدان اقتصادى و سياسى ، در جذب دوستان و در مواجهه با دشمنان - توانست قدرت و عظمت و عزت خودش را نشان بدهد و به دشمن بفهماند كه جمهورى اسلامى را نمى توان ناديده و غير جدى گرفت ؛ بلكه بايد به اين پديده عظيم انسانى و اسلامى در اين منطقه ، با چشم جدّ نگاه كنند!
البته خوشبختانه ملت ما در اين ميدان ، نهايت كمك هوشيارانه را به مسؤ ولين كرده و باز هم مى كنند. ايستادگى يك دولت ، يك نظام و يك مجموعه حكومتى در مقابل بيگانگان ، در مقابل دشمنان ، بدخواهان و مدعيان از هر نوع ، علاوه بر اين كه به درايت و كاردانى و حكمت مسؤ ولين ، متكى است ، بر هوشيارى و حضور مردم نيز متكى است ؛ كه حضور قوى مردم در طول اين سال - چه در انتخابات ، چه در راهپيماييهاى گوناگونى كه طبق معمول همه ساله ، بخصوص در اواخر سال انجام شد - توانست حرف قوى خود را بزند و نتايج بزرگى را به بار آورد!
ما سال ديگرى را در پيش داريم ، سالى نو و روزى نو، كه نوروز نشانه شروع اين سال است .
ملت عزيز، شما تجربه هاى گوناگونى را با اقتدار و با اتكا به شخصيت ملى خودتان و با ايمان عميق اسلامى گذرانده ايد؛ راهى را كه امام بزرگوار ما در مقابل ملت ايران گشودند، تا امروز طى كرده ايد، بعد از اين هم بايد همين راه را با استحكام تمام برويد.
ما مى دانيم كه انتظارات مردم از دستگاه حكومت و دولت در زمينه اقتصادى و در همه زمينه هايى كه مردم ، انتظاراتى از دولت دارند، عمدتا انتظارات بجا و صحيح و درست است . مردم بايد بدانند - و البته مى دانند - كه مسؤ ولين بخشهاى گوناگون حكومت و نظام جمهورى اسلامى - اعم از قوه مجريه ، مجلس شوراى اسلامى و قوه قضاييه - در صددند كه خواسته ها، نيازها، انتظارات و حقوق اساسى مردم را برآورده كنند و با بهترين وجهى آنها را ادا كنند.
البته دشمنانى مشغول تلاش هستند كه نگذارند اين كارها انجام بگيرد! ساده انديشى و ساده لوحى است كه كسى خيال كند ما در خارج از مرزهاى خودمان - بلكه در داخل مرزها - هيچ دشمن و بدخواهى نداريم و كسى عليه ما كار نمى كند! مگر ما از همه ملتها و دولتها و همه جوامعى كه در طول تاريخ بوده اند، مستثنى هستيم ؟ آنها همه ، دشمن داشته اند، ما هم دشمن داريم . آنها در مقابل دشمن ، روشهاى گوناگونى را اتخاذ كردند كه سرنوشت آنها را رقم زده است . بعضى هوشيارانه و مدبرانه و حكيمانه و سرسختانه ايستادند و پيروز شدند؛ بعضى هم سست عنصرى و زودباورى و سهل انديشى و ساده لوحى به خرج دادند و شكست خوردند! ما بايد درس بگيريم . خوشبختانه گذشته خود ما هم از همين درسها و تجربه ها پُر است گذشته نوزده ساله بعد از انقلاب تا امروز - يكى از اقداماتى كه شده است ، اقدام به كاهش قيمت نفت است !
من نمى خواهم ادعا كنم كه اين كار را صرفا دشمنان كرده اند و صرفا به خاطر ضربه زدن به جمهورى اسلامى است ؛ نه ، دشمنان كرده اند، دوستان نادان و كسانى كه نتوانستند هوشيارانه در اين زمينه بينديشند نيز با آنها سهيم شده اند! تصميمات نادرست گرفته اند و البته حتما دشمنان هم دخالت و شركت داشته اند و هر كسى به دنبال مقاصد خودش مى باشد! نمى توان گفت كه مقصود آنها فقط جمهورى اسلامى است ، ولى مسلما جمهورى اسلامى هم هدف است ، ممكن است - بلكه حتماكشورهاى ديگرى هم هدف هستند.
خوب ، اين حالت جديدى است ؛ ما بايد در مقابل آن ، هوشيارانه حركت بكنيم و تصميم مقتضى اتخاذ كنيم . گزارشهايى كه برادران ما در مسؤ وليتهاى گوناگون اقتصادى دولت ، به من دادند، نشان مى دهد كه آنها خودشان را براى شكلها و وضعهاى گوناگون ، آماده كرده اند، تا بتوانند كشور را به درستى اداره كنند، و ان شا اللّه اداره خواهند كرد؛ ليكن در همه اين وضعيتها، همكارى ، كمك ، دلسوزى و پشتيبانى دلسوزانه مردم از مسؤ ولين ، لازم و واجب است .
من آنچه را كه مى خواهم در اين برهه عرض كنم ، اين است كه ملت عزيز، جدا از اسراف و زياده روى ، پرهيز كنند. ما حق نداريم به عنوان يك ملت ، مصالح بزرگ و ملى و دورنگر - بلكه مصالح نقد مهم و كنونى - خود را، به خاطر خواسته هاى شخصى خودمان - كه ما را به اسراف و بى بندوبارى در مصرف مى كشاند - فدا كنيم و آنها را نديده بگيريم ! همه بايد مساءله صرفه جويى را جدى بگيرند.
امسال توصيه مهم من عبارت است از صرفه جويى ! دولت هم بايد صرفه جويى بكند؛ ملت هم بايد بكند. دولت ، علاوه بر صرفه جويى ، بايستى راههاى صرفه جويى را هم به مردم تعليم بدهد. تا وقت نگذشته است - تا ماههاى اول سال ، سپرى نشده است - بايستى فهرستى از انواع صرفه جوييهايى را كه مردم مى توانند بكنند - در آب ، نان ، بنزين و در مصارف گوناگون و همه چيزهايى كه براى صرف آنها ما مجبوريم از سرمايه هاى كشور و نفت مصرف بكنيم - و راههاى صرفه جويى در آنها را به مردم تعليم و نشان بدهند؛ مردم هم جدا سعى كنند كه صرفه جويى كنند!
عزيزان من ! ملت ايران را به رياضت ، دعوت نمى كنم ؛ بحمداللّه ما احتياجى به اين نداريم كه ملت خودمان را به رياضت ، دعوت كنيم . فضاى غم آلود رياضت ، از زندگى اين مردم ، دور باد! من مردم را به قناعت ، دعوت مى كنم ؛ قناعت سرافرازانه ، قناعت انسان عاقل و خردمندى كه مى داند آينده خود را با قناعت تاءمين مى كند، و زندگى و روال اقتصادى كشور را تسهيل ، و به مسؤ ولين كمك مى كند كه بتوانند تدابير صحيح را در كار اداره مملكت ، اعمال كنند.
من بار ديگر براى همه شما دعا مى كنم . اميدوارم روز و نوروز خوش و بهاران باصفايى ، با بركت و زيبايى ، در انتظار همه ملت ايران باشد، و سال پُربركت و سرشار از عزت و عظمتى را در پيش داشته باشيد.
از خداوند متعال براى ارواح طيبه شهداى عزيزمان و براى روح مطهر امام بزرگوار، طلب رحمت و مغفرت و علوّ درجات مى كنم . همچنين حوادثى كه اخيرا - در آستانه سال نو - براى برخى از دانشجويان عزيز ما پيش آمد - كه ما را داغدار كرد - اين ضايعه را به خاندان و خانواده آنها تسليت عرض مى كنم ، و اميدوارم ان شا اللّه جوانها، دانشجويان و همه نسلها و قشرهاى كشور ما در زير سايه عزت و عظمت اسلامى و احكام نورانى اسلام ، زندگى آبرومند و سربلند و همراه با عزت و رفاه و رضايت را بگذرانند.

والسّلام عليكم و رحمة اللّه و بركاته

 

دسته ها : نوروز ورهبري
جمعه یازدهم 12 1391 20:23

پيام نوروزى رهبر معظم انقلاب در آغاز سال 1379

بسم الله الرحمن الرحيم
يا مقلب القلوب والابصار،يا مدبر الليل و النهار،يا محول الحول و الاحوال،حول حالنا الى احسن الحال.

فرارسيـدن عيـد نــوروز و آغــاز ســال نـو را كه امسال در ميانه ى دو عيد سعيد بـزرگ غــديـر و قـربان واقـع شـده بـه يـكـايـك هـم مـيهـنـان عـزيزمان و ايـرانيـانـى كــه در هـر نـقـطه اى از جهان هستند ، هـمچـنيـن بــه هـمـه ى فــارسـى زبـانان و هـمه ى كسانيكـه ايـن اعـيـاد بــزرگ را ارج مـى گـذارند ، تـبريك عرض ميكنم ، بخصوص تـبريك مــيگـويـم بــه آن كسـانيـكـه درراه سربـلنـدى كشـور و عــظمـت مـلـت ايـران ، تـلاش و ايثارگرى كردند و همه ى اين ملـت رامــرهـون مـجاهدات و خـدمات خـودشـان قــرار دادنــد ، و بـه خانواده ى معظم شهيدان وايثارگران درود مى فرستم واميدوارم سالـى راكــه در پـيـش داريــم بــراى هـمـه ، سـالـى سـراسـر خيـر و بــركــت و مـشحون از تفضلات الهى باشد. اگر نگاهى به سال گذشته بـياندازيم خـواهيـم ديـد كـه سـال گـذشتـه ، مثـل همـه ى عمـر، شــامـل شيرينيها و تلخى هايى بود و مجموع و محصول اين شيرينى ها و تـلخيهاست كـه بايد براى مـا درس باشد و مارا براى جلوگذاشتن گـام بـزرگـى درراه اعتــلاى روحــى و مــعنــوى و مـــادى خود و كـشورمان ، يارى بدهد .

سال گـذشتـه بـه اسم مبارك امام خمينـى مــزيــن بــود و عــمـلا در سـرتاسر سـال ، يـاد آن بــزرگـوار درهــمـه ى گـوشه و كـنارهاى كشـورمـان و در ذهـن و آفـاق زندگى مـردم ، مــحسـوس بـود و شـايـد بتـوان اميدوار بود كه مردم ما از لـحاظ ذهـنى و عــملـى ، گامى به امام بزرگوار خودشان نزديك شــده بـاشند.

اگـر بـخواهيم شـيرينيهاى ايـن سـال را بشمريـم، بـرترينش عـبـارت بــود از حضـور مـردم ، گـرمـى و شوروشوقى كه مـردم درهـرصحنـه اى كــه بــه آنهاارتباط پيدا ميكرد و از آنها مسووليتى مى طلبيد از خود نشان دادند.

آخرينش حضور پرشور و متين مـردم درانـتخـابـات مجلس شـوراى اسـلامـى بـود كـه بـراى مـلـت مـااحترام آفريـد و نـظام جـمهـورى اسـلامـى را مفتخر و سرافراز كرد. از اول سال تاامروز هم به همين ترتيب مشاهده مى كنيـم كـه مـردم در هر نقطه و در هر زمانى كه حضور خـود را در عـرصـه هـاى انقلاب لازم دانستند حضور پيدا كردند در راهپيماييهاى روز قـدس ، بــيسـت ودوم بـهمـن و بـخصوص در را هپيمايى پرشور و ميليـونـى بــيسـت و ســوم تـير كـه مـردم بــراى دفـاع ازهـويـت اسـلامـى كشورشان به صحنه آمدند و حضور خودشان را نشـان دادند . تلاشگران در سرتاسر اين سال، تـلاشهـاى زيـادى كردند، مردم مومن و مسوولان متعهد كـارهـاى خوب و باارزشى راانجام دادنـد كـه ان شـاء الله آثارخودرادرزندگى مردم خواهد بخشيد.

الـبته تـلخى هـايى هـم داشـتيم، تـلخى ها نـاشى از ضعفهاى ما و تـوطئه هاى دشـمنان مـاست . ســال گذشته، سالى بود كه همه در آن بـروز تــوطئه ى دشـمنان را مـشاهده كـردند ، همه بـه چشـم خـود تهديد امنيت ملى را كه باسلسلـه جـنبـانى دشمنان انجام ميگرفت، ديـدند . مـردم ازلحـاظ وضع معيشت و مسايل اقتصادى دشواريهاى بـزرگى داشتند و تلاشهايى كه انجام گرفـت نتـوانسـت اين مشكل را بـراى مـردم ، آن چـنان كـه شايستـه و مورد انتظار بود ، برطرف بـكند . سـال جديدى را در پيش رو داريم و همانطورى كه ميـدانيد امسال هم در آغاز ، هم در پايان خود، مزين به عيدمبارك غديراست ســـال 1379 دوعيـد غدير دارد ،خيلى مناسب است كه مـاايـن سـال را بـه ايـن منـاسبـت سال امام اميرالمومنين على بن ابى طالب ، بـدانيـم و بناميم و خودمان را بــه آن بزرگوار نـزديـك كنيم . امـيرالمومنين عليـه السلام ، يك الگوى كــامــل بــراى همــه اســت . جـــوانــى پـرشور و پـر حماسـه ى او ، الگـوى جـوانـان اســت ، حكومـت سراسر عـدل و انصاف او ، الگوى دولتمردان است ، زنـدگى سراپا مجاهـدت و سراپا مسووليت او ، الگوى همه اى مومنان اسـت آزادگـى او ، الـگوى هـمه ى آزادگـان جـهان اســت ، سـخنان حـكمتآميز و درسـهاى مـاندگار او ، الگوى عالمان و دانشمندان و روشـنـفكران اسـت . اميرالمومنين در زندگى حكومتى خود نسبـت به عـدالت ، نـسبت بـه حـقوق ضعفا و درمانـدگـان و پابرهنگان ، بى اغماض وبى گذشت بود ما هـم بايد همين جور باشيم اما نسبت به حق خـود و بـه سـهم خـود ، بسيار پرگذشت بود ، ماهم همه بايد همين جــور بــاشيـم . درهـمـه ى عـمـر ، مـظهـرى از خداپرستى و صفاى مـعنـوى و مـجـاهـدت و تــلاش و سرزندگى و نشاط بود و با تلخى ها غـمها و دردها، شادمانانه برخورد كرد و مسـوولانـه وظيفه ى خـودش را انـجـام داد . ايـن الــگـوى بـسيار خــوبى است ما ميتوانيم درسـايه ى نـزديكى بــه امـيـرالمـومـنيـن ، بــه آرزوى بـــزرگ كـشــــور و مـلتمان و نـظام جـمهورى اسـلامـى ، يـعـنى عــدالت اجـتماعى نـزديك بـشويـم . امـيـدوارم كــه مــا مـسوولان كشور، دردرجـه ى اول وهـمه ى آحــاد مـردم تـلاش كنند تا بتوانيم عدالـت اجــتمـاعـى را درايــن كـشـور مـسـتقـر كـنيـم كـه ايـن آرزوى بـزرگ هـمه ى عـدالتخواهان ، هـمه ى مـبـارزان و شـهيـدان وهمـه ى رادمــردان عـالم در تاريخ ما و در تاريخ عالم بوده و هست . من گمان مى كنم بزرگترين شعار ما در سالى كه در پيش داريم ميتواند وحدت ملـى و امنيت ملى باشد، اين براى ما دو شعار اسـاسـى اسـت وحـدت مـلى ، هـمان چيزى است كـه ميتوانـد پشتوانه ى همه تلاشهاى دولـتمردان و مــسـوولان و مـبارزان و دلـسوزان اين كشور و ايـن انــقـلاب باشد . بدون وحدت ملى ، اين كشور بزرگتريـن نيروى خود و مـايه ى عـظمت خـودش رانخـواهـد داشت و مى بينيم كه كسانى تلاش مـيكنند ايــن وحدت را خدشه دار كنند كه يقيانا آنها دوستان اين مـلت نـيستند . وحـدت ملـى ، شعـاراساسـى و حياتـى بـراى كشـور مـاسـت و مـخـاطب ايــن شـعـار افـراد خاصى نيستند همه هستند ، آحاد مردم مسوولند ، بخصوص مسوولان كشور ، بيش از همه مسوولند ، سـياستمداران و كسانى كه در صحنه ى سياسـت حضور و فعاليت دارند، بـسيار مـسوولند . وحـدت ملى براى همه ى ملت شعار بزرگى است و ديگر امنيت ملى است . اگر امنيت نباشد اقتصاد هـم نيسـت ، تـلاش بـراى سـازندگى و براى افتخار آفرينى هم نيسـت ناامنى بزرگترين خــطرى اســت كــه يــك ملـت را تهديد ميكند . اگـر بـه بـعضـى ازمـلـتهـاى ديگر نگاه كنيد و ببينيد كه در زير آوار ناامنى چه مشكلاتى برايشان بوجود آمده و امنيتى كه ما در طول سالهاى گذشته داشـتيم ، چـه فرصتهـاى خوبى را در اختيار ملت ايران قرار داده اســت ، آن وقـت اهـميت امنيت ملى براى كشـور و مـردم ما آشكار خواهد شد.

امـيدوارم هـمه ى مـسوولان ، هـمه ى آحـاد مــردم ، همه ى شخصيتهاى اثـرگذار بـر روى ذهـن و دل مردم و هدايت كـننده ى عمـل مـردم ، ايــن دو شـعار ، امنيت ملـى و وحـدت ملـى را پـاس بدارند و نه فقط به صورت يـك شعـار زبـانى بلكه بصورت يك شعار عملى و بصورت يك حـركـت در راه اين دو هدف بزرگ تلاش كنند.

امـيدوارم خـداى متعال تفضل بكند و اين ملـت در سايه ى اخلاص خد در سايه ى ايمان و مجـاهـدت خود ، در سايه ى عظمتى كه خون مـطهـر شـهـدا بـراى ايـن ملـت بـوجـود آورد ، درراه امـام بزرگوارمان كـه امـام نـيكيهـا و ســرچـشمـه ى عـظمتها براى ملت ما بود راه خــودش را ادامــه بـدهد . با درود به همه ى ملـت ايـران و درود بــه ارواح مــطهـر شــهيدان و روح مـطهرامام بـزرگوار ، سخنان خـودم را پـايـان مي دهم .

و السلام عليكم و رحمه الله و بركاته.

دسته ها : نوروز ورهبري
پنج شنبه دهم 12 1391 20:26

پيام مقام معظم رهبري به مناسبت آغاز سال 1385

بسم الله الرحمن الرحيم

يا مقلب القلوب و الابصار، يا مدبر الليل و النهار، يا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الي احسن الحال.

امسال، اول فروردين با ايام اربعين حسيني همراه است، اربعين هم خود يك فروردين ديگر است. اولين شكوفه هاي عاشورايي در اربعين شكفته شد. اولين جوشش هاي چشمه ي جوشان محبت حسيني - كه شط هميشه جاري زيارت  را در طول اين قرن ها به راه انداخته است - در اربعين پديد آمد. مغناطيس پرجاذبه ي حسيني ، اولين دلها را در اربعين به سوي خود جذب كرد؛ رفتن جابربن عبدالله وعطيه به زيارت امام حسين در روز اربعين، سرآغاز حركت پربركتي بود كه در طول قرن ها تا امروز، پيوسته و  پي درپي اين حركت پرشكوه تر، پر جاذبه تر و پرشورتر شده است و نام و ياد عاشورا را روز به روز در دنيا زنده تر كرده است.

تصادف اول فروردين با اربعين حسيني، در حقيقت تقارن دو فروردين است؛ تقارن دو بهار است. ضمن تسلت به همه مومنين و همه شيعيان و مسلمانان به مناسبت اربعين  حسيني، عيد نوروز وآغاز بهار را به ايرانيان و به ديگر ملتهايي كه عيد نوروز را گرامي مي دارند، تبريك عرض مي كنم؛ بالخصوص به ايثار گران كشورمان و به خانواده هاي مجاهد و ايثار گري كه با همه وجود و توان خود، در راه اعتلاي اسلام وايران تلاش كردند.

خوشبختانه كشوربا قطع نظر از بهار طبيعت، دربهار اميد و حركت و نشاط است. روي كار آمدن يك دولت مردمي، و حماسه  خدمت رساني وشورو نشاط جوانان درعرصه هاي مختلف، كشور را در فرورديني از اميد و نشاط قرار داده است و عيد واقعي براي همه ملت، چنين وضعيتي است. اينها همه از بركات مشاركت عمومي و همبستگي ملي است كه ملت ايران در سال 84 آن را سرلوحه كار وتلاش خود قرارداد. موفقيت هاي ملت -چه در زمينه حضور مردمي و مشاركت عمومي، چه در نشان دادن شاخص هاي همبستگي ملي- در سال 84 درخشان بود. انتخابات پرشكوه و حضور مردمي پرشور و تشكيل يافتن يك دولت برخاسته از مردم و متعهد به خدمت رساني؛ و پيشرفت ها و موفقيت هايي در زمينه هاي گوناگون در كشور، از موفقيت هاي بزرگ ملت ما در سال 84 بود.

درست است كه دركنار اين موفقيت هاي بزرگ، تلخي و سوانح و فقدان هاي دردناك و جفاهايي هم داشتيم -چه به حرمت پيامبر اكرم، چه به قداست حريم عسكريين،چه به ياد شهيدان گرامي، چه به عزت ملت ايران- كه آنها را درسال گذشته ملت ايران آزموده ؛ اما عزم انقلابي برآن است كه به حول وقوه الهي، از تلخي ها، پلكاني به سوي شيريني ها بسازيم و سختي ها را به سختكوشي ها تبديل كنيم؛ اين درس اسلام و درس پيامبر عظيم الشان اسلام است.

دراين مقطع زماني، ياد و نام مبارك پيامبراعظم از هميشه زنده تر است؛ و اين يكي از تدابير حكمت والطاف خفيه ي الهي است. امروز امت اسلام و ملت ما بيش ازهميشه به پيغمبراعظم خود نيازمند است؛ به هدايت او، به بشارت و انذار او، به پيام و معنويت او و به رحمتي كه او به انسانها درس داد وتعليم داد. امروز درس پيغمبر اسلام براي امتش و براي همه بشريت، درس عالم شدن، قوي شدن، درس اخلاق و كرامت، درس رحمت، درس جهاد وعزت، و درس مقاومت است. پس نام امسال به طور طبيعي ، نام مبارك پيامبر اعظم است. در سايه ي اين نام و اين ياد، ملت ما درس هاي پيغمبر را بايد مرور كند و آنها را به درسهاي زندگي و برنامه هاي جاري  خود تبديل كند. ملت ما به شاگردي مكتب نبوي و درس محمدي (صلي الله وعليه واله) افتخار مي كند. ملت ما پرچم اسلام را در ميان امت اسلامي با استقامت و استحكام برافراشته است؛ سختي ها را تحمل كرده است و كاميابي هاي حضور دراين ميدان شرف و افتخار را ديده است و به فضل الهي، كاميابي هاي بيشتر در راه است.

ما دراخلاق پيغمبر، درس عزت پيامبر اعظم، درس علم آموزي و درس رحمت و كرامت و درس وحدتي را كه ايشان به ما داد و درس هاي زندگي ماست، بايد دربرنامه زندگي خوديمان قرار بدهيم.

امروز دولتي مصمم و خدمتگزار در وسط ميدان، با مردمي آماده به كار و سرشار از اميد وبا جواناني پرشور و با استعداد، در اين سرزمين حضور دارند و اين نويد بزرگي براي آينده كشور وملت ماست.

از خداوند متعال خواهانيم كه روح مطهر پيامبر اعظم را از ما خشنود كند و بركات خود را به آن پيامبر رحمت و عزت و به امت او روزبه روز افزون فرمايد؛ و قلب مقدس ولي عصر (ارواحنا فداه) را از ما شاد كند و ما را در پيمودن اين راه دشوار موفق و مويد بدارد و روح شهيدان عزيز وروح مطهر امام بزرگوار ما را در جوار اولياء و بندگان صالحش، سرشار از نعمت خود قرار دهد.

والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته

دسته ها : نوروز ورهبري
سه شنبه هشتم 12 1391 20:4

پيام نوروزى رهبر معظم انقلاب در آغاز سال 1382

بسم الله الرحمن الرحيم
يا مقلب القلوب والابصار,يا مدبر الليل و النهار,يا محول الحول و الاحوال,حول حالنا الى احسن الحال

فرا رسيدن سال نو را به همه هم ميهنان عزيزمان تبريك عرض مي كنم و درود و سلام مي فرستم بر سرور آزادگان و سيد شهيدان حضرت حسين بن علي عليه السلام و نيز بر روح مطهر امام راحل و ارواح طيبه شهيدان بزرگوار.
دفتر عمر ما ورقي ديگر خورد و برگي افزوده شد بر كتاب قطور عمر تاريخ ملت ايران، سطور اين ورقها و نوشته هاي اين كتاب ها، سرنوشت ساز آينده افراد ملت ها است مردم بسياري در سطور برگ هر سال زندگي، كلمات زرين و ارزشمندي را ثبت كرده اند و در خوشبختي خود و آينده خود و آفاق روشني كه در انتظار آن هستند تاثير كم يا زيادي گذاشتند بعضي از ما هم كوتاهي هايي كرده ايم و تاثير همه اين نيكي ها و خوبي ها يا بدي ها و كوتاهي ها به خود ما بر مي گردد. از خداوند متعال مسئلت مي كنم كه در سال آينده كلمات نيك يعني كارهايي كه ازما سر مي زند و در جهت اهداف عاليه الهي انساني و داراي سود براي خود ما، دنيا و آخرت ما و براي ملت ماست بيشتر باشد از كارهايي و جملاتي كه موجب كوتاهي ، موجب عقب ماندگي و موجب پشيماني است.
در سالي كه گذشت دو مبارزه را ما به ملت ايران وبه مسئولان توصيه كرديم يكي مبارزه با بيكاري بود يعني تلاش براي ايجاد اشتغال در كشور و يكي مبارزه با فساد بود يعني تلاش براي ريشه كن كردن اين گرداب مهيبي كه همه فعاليت هاي نيك را مي تواند ببلعد و از بين ببرد. معناي تاكيد من به مسئولان اين بود كه در ميان فعاليتهاي فراوان كه دستگاه هاي مختلف كه مسئولان گوناگون كشور، متعهد آن هستند اين دو بايد برجستگي خاصي پيدا كند ضمن اينكه همه كارها بايد در جريان عادي خود حركت بكند اين دو حركت، اين دو مبارزه به شكل حقيقتا مبارزه اي پيش برود. محصول آنچه كه انجام گرفته است البته تحسين برانگيز است اگر چه قانع كننده و كافي نيست، علت هم اين است كه كارهاي بزرگ اگر درست بخواهد انجام بگيرد، در زمان هاي متناسب خود انجام مي گيرد بصورت برقي و ضربتي نمي شود كارهاي بزرگ را با اتقان انجام داد. هم قوه مجريه در بخش اشتغال فعاليتهاي مفيدي كرده اند، هم قوه مجريه و قضائيه در بخش مبازره با فساد، فساد اقتصادي و مالي تلاش هاي خوبي را انجام داده اند دولت در زمينه پيشگيري و قوه قضائيه درزمينه تعقيب قضايي. وليكن آنچه كه انجام گرفته است فقط شروع كار است ما شروع را هم قدر مي دانيم آن را هم دست كم نمي گيريم لكن آن وقتي شروع ارزش دارد كه ادامه پيدا كند البته مبارزه با فساد لزوما هميشه همراه با جنجال و هياهو نيست ممكن است در مواردي جنجال هم باشد ممكن است بدون جنجال اين كار صورت بگيرد منتظر غوغا و جنجال و تبليغات در اين زمينه نبايد بود منتظركار بايد بود. و من اميدوارم آنچه را كه مسئولان محترم چه در قوه مجريه ، چه در قوه قضائيه و همچنين چه در قوه مقننه كه بايد حتما به اين مبارزه بپيوندد قوه مقننه هم ، آنچه اين سه قوه انجام مي دهند همان باشد كه شيريني آن در كام مردم عزيز ما بنشيند و آثار آن را حس كنند .
بنابراين امسال هم مبارزه براي بيكاري و مبارزه براي ريشه كردن فساد مالي و اقتصادي در دستگاه هاي دولتي بايد ادامه پيدا كند . و آنچه كه من امسال اضافه مي كنم و بر آن تاكيد مي ورزم اين است كه همه مسئولان در سه قوه بايد نهضتي را شروع كنند براي خدمت رساني به مردم . ما انواع و اقسام كارها و برنامه ها را ممكن است درپيش رو داشته باشيم و اجرا كنيم ، بايد در ميان اينها آنچه خدمت رساني آن عميق تر و ماندگارتر و ضمنا زود بازده تر و بالخصوص بيشتر متوجه قشرهاي مستضعف و محروم و محتاج كمك است، اينطور برنامه ها بايستي اولويت پيدا كند ، هم اقدام كنند هم اقدام مدبرانه و با برنامه ريزي باشد و هم گزارش آن را به مردم بدهند و مردم را در قبال يك گزارش درست و متقن، مختار به قضاوت كنند كه مردم بتوانند كارآمدي نظام را بچشم ببينند و نسبت به آن قضاوت پيدا كنند .
نهضت خدمت رساني به مردم هم يك مبارزه بزرگ و سنگين است زيرا خدمت رساندن به عموم مردم با منافع بعض گروهاي خاص تضاد پيدا مي كند و اينجا است كه بايد با مبارزه با همت ، با عزمي راسخ وارد ميدان شد و بايد بشويم و خطاب من به همه مسئولان سه قوه و به همه كارگزاران كشور و به همه گروه هاي سياسي است اين را رقابت اصلي بدانند من قبلا هم گفتم رقابت مشروع، رقابت مقبول از نظر مردم و از نظر ما امروز در كشور صرفا رقابت براي خدمت كردن به مردم است . رقابتهاي سياسي وغالبا بر سر چيزهاي پوچ و در موارد بسياري منتهي به دعواها و جنجالهاي مضر، اينها جزء رقابتهايي نيست كه ما اين را بپذيريم براي كشور و بپسنديم و رقابت براي قبضه كردن قدرت هم در اسلام وجود ندارد. كساني فقط براي قدرت مشغول رقابت بشوند و تلاش كنند كار كنند تا قدرت سياسي را در دست بگيرند. بنابراين رقابت صحيح ، رقابت مشروع، رقابت مقبول، رقابت در خدمت رساني است. نهضت خدمت رساني به مردم را همه جدي بگيرند و مردم اين را مطالبه كنند، مسئولان اين را برنامه ريزي كنند، مجريان اين را عمل كنند و اجرا كنند و كارآمدي نظام را كه دشمن بيشترين تلاشش اين است كه اين را انكار بكند عينا و بطور ملوس به مردم ثابت كنيم .
ما امسال سال نو را در حالي آغاز مي كنيم كه متاسفانه يك جنگ خانمان سوز ، يك جنگ ظالمانه و يك جنگ مبتني بر قلدري و زور گويي در همسايگي ما ، در نزديك مرزهاي ما در جريان است . متاسفانه آمريكا و پشت سر او بعضي از كشورهاي ديگر از جمله انگليس به تبع انگيزه هاي شيطاني يك حركتي را آغاز كرده اند كه اگر چه شروعش با آنها بوده است اما معلوم نيست كه ختم اين نزاع هم به دست آنها و در اختيار آنها باشد . مگر اينكه هر چه سريعتر خودشان را از معركه عقب بكشند و به اين فاجعه انساني پايان دهند . اين اولين باري نيست كه آمريكا در پنجاه سال گذشته جنگي را آغاز مي كند و ملتي را دچار دردسر بزرگ خونريزي و جنگ مي كند. اولين باري هم نيست كه كشوري را بزور مي خواهد اشغال كند. او قبلا قضاياي ديگري را در شرق آسيا ، در آفريقا ، در آمريكاي لاتين كه آلان يكي از ايالتهاي متحده آمريكا ست مشاهده كرده ايم و اتفاقا در همه اين موارد هم اگر در كوتاه مدت احيانا پيروزي هايي نصيب آمريكا شده است در دراز مدت از دست ملتها تو دهني سخت خورده است . اين حكومتي كه آمريكا در ويتنام جنوبي امروز از آن دفاع مي كرد كجاست؟ پينوشه كه در شيلي ، آمريكا او را سركار آورد كجاست؟ نيروهاي غير قانوني كه با پول آمريكا يا با پول نفت عمال آمريكا بر سر كار آمده بودند چه در افغانستان ، چه در مناطق ديگر ، چه در ايران كجاست؟ در آفريقا آنجايي كه آمريكا حضور پيدا كرد و با فاجعه آفريني او در آنجا حاصل شد و بالاخره ناچار شد با خيل ذلت و سرافكندگي آنجا را ترك كند در اين قضايا هيچيك موفق نبوده است ، در اين قضيه هم همينطور خواهد شد.
اين جنگ كه امروز آمريكا و انگليس آن را براه انداخته اند، در معارضه قطعي با افكار عمومي مردم جهان دارد اتفاق مي افتد. همه صاحب نظران دنيا و افكار عمومي مردم جهان اين جنگ را و راه اندازندگان اين جنگ را محكوم كرده اند. آن ها كه ادعا مي كنند كه به آراي انسانها ارزش قائل هستند بدون اعتنا به اين افكار عمومي كاري مي خواستند بكنند انجام بدهند انجام دادند . هدفشان هم اشغال عراق، سلطه بر منطقه خاورميانه، سلطه بر گنجينه گرانقيمت نفت، چه نفت عراق، چه نفت منطقه و حمايت و حراست از موجوديت دولت نامشروع صهيونيستي است، اينها هدفشان است .
در يك چنين شرايطي البته من اولا دعا مي كنم براي ملت عراق و از ديكتاتور عراق و رژيم بعثي عراق دفاع نمي كنيم ما بهتر از هر كسي مي شناسيم اينها را ، ما موشكهاي آن ها را ، مواد شيميايي آنها را با پوست و گوشت و جان خودمان و جوانانمان حس كرديم و لمس كرده ايم . اما آنها بخاطر اين چيزها نيامده اند، آنها دروغ مي گويند، آنها خودشان صدام حسين را تجهيز كرده اند به اين تجهيزات مرگبار، كه حالا يكي يكي آن ها را مي خواهند از او بازخواست كنند و خودشان را بي طرف و مدعي بحساب مي آورند . بنابراين دفاع ما از ملت عراق است سرنوشت آينده عراق هم جز به دست ملت عراق به دست هيچ كس ديگري نه سازمان ملل نه دولت ها و قدرتها نيست . خود ملت عراق، اين ملت كهن و باستاني كه داراي تمدن عميق و عريض، و داراي شخصيتها و انسانهاي برجسته، اين ملت است كه بايد سرنوشت خود را معين كند. هريك انساني در عراق يك راي دارد تا مجموع اين آرا بتواند آينده عراق را و حكومت عراق را معين كند . بنابراين ما اين جنگ را محكوم مي كنيم و دلسوزي و جانبداري خودمان را از مردم عراق اعلام مي كنيم و معتقديم هر چه سريعتر اين جنگ بايد متوقف بشود و عقيده داريم كه اگراين جنگ را متوقف نكنند بلاشك بزيان مهاجمين تمام خواهد شد و ضربه اين به خودشان خواهد خورد. به ملت عزيز خودمان هم عرض مي كنم اين آمريكا است ! اين چهره بي نقاب آمريكا ست كه آنجايي كه لازم بداند و منافع ملي خودشان را ولو بصورت نامشروع و غير قانوني تعريف بكند حرفي ندارد كه به يك ملت، به شهرها حمله بكند. همين تازه به من اطلاع رسيد در شهر بصره آتش باري زيادي را راه انداخته اند در بغداد هم كه از صبح، از قبل شروع كرده اند و فجايع فراواني را آنها براه انداخته اند. و مي بينيد اين چهره بي نقاب استكبار جهاني است، اين استكباري كه انقلاب اسلامي در شمار واژگان سياسي دنيا وارد كرد معني آن اين است ، يعني دولتي با تكيه به اينكه سلاح دارد، زور دارد و مي تواند به منافع ملي ديگران تجاوز كند اسمش را هم بگذارد مطالبه منافع ملي يا دفاع از حقوق ملي يا از اين شعارهاي دروغين و خدعه آميز.
ملت ايران بايستي همچنان كه بحمدالله تاكنون آگاه بوده اند، آگاه تر باشند، آمريكا را بشناسند، انگليس را بشناسند ، استكبار را درست بشناسند و خودشان را براي مقابله هاي احتمالي نه فقط در زمينه نظامي، در زمينه فرهنگي، در زمينه سياسي، در زمينه اقتصادي آماده مواجهه كنند.
پيام من به جوانان كشورمان، خطاب من به آنها اين است كه همت كنيد عزم و اراده خودتان را تقويت كنيد، شجاعانه در ميدان هاي گوناگون خودتان را مهيا كنيد و آماده باشيد . ما ممكن است جنگ نظامي هرگز نداشته باشيم اما جنگ سياسي و جنگ اقتصادي و جنگ فرهنگي بخصوص يقينا خواهيم داشت. به مسئولين مجددا توصيه مي كنم كه حساب ها را طوري تنظيم كنند، برنامه ها را طوري تدوين كنند كه جوانان كشور ما بتوانند مزه شيرين مبارزه با فساد و تلاش براي خدمت رساني را بچشند وحقيقتا احساس كنند.
دعا مي كنم كه خداي متعال به مسئولين اين توفيق را بدهد و به ملت عزيزمان سرافرازي ، كاميابي و سعادت و عزت عطا فرمايد. و توجهات حضرت ولي عصر ارواحنا فداه و دعاي مستجاب آن حضرت را شامل حال ملت عزيزمان قرار دهد.

والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

دسته ها : نوروز ورهبري
يکشنبه ششم 12 1391 20:23

X